in

Najjeftiniji električni automobil prave Kinezi: Košta 1.000 eura i naručuje se preko Alibabe

Najjeftiniji električni automobil na svijetu košta između 930 i 1.200 dolara, malo više od 1.000 eura, i može da se naruči preko “Alibabe”.

Ovaj automobil naručio je preko Interneta novinar američkog portala Jalopnik Jason Torchinski i isprobao ga.

Prema njegovom mišljenju, kineski električni automobil “Čangli” potpuno je funkcionalan i nudi više nego što bi se očekivalo

Cjena ovog automobila startuje od 930 dolara, ali bez baterije, dok sa njom ide do 1.200 dolara, odnosno nešto više od 1.000 eura. Uz troškove transporta i carine, američki novinar ga je platio oko 3.000 dolara.

Automobil izgleda kao i drugi slični mikroautomobili, dug je 2,5 metra i međuosovinsko rastojanje mu je 1,48 metara, mada ima mesta za tri putnika.

Težak je 323 kilograma, nosivost mu je 300 kilograma i pogoni ga motor sa 1,1 konjskom snagom. Kako je deklarisao proizvođač, radijus kretanja mu je od 40 do 100 kilometara, dok je vrijeme punjenja baterije sedam do deset sati.

Maksimalna brzina je 30 kilometara na sat, ali je novinar koji ga je kupio zabilježio da ima problema na uzbrdicama, gde se kreće brzinom pješaka. Ipak, on je naveo i da je “Čangli” pristojno vozilo za kraće vožnje, kao što je gradska ili vožnja do prodavnice, te da više liči na pravi automobil, nego na električni skuter ili golf-vozilo.

Takođe, objasnio je da “Čangli” ima osnovnu opremu kao i pravi automobil, doboš kočnice, brisač, grijanje kabine, pa čak i multimedijalni ekran.

Karoserija je napravljena od metala, unutrašnjost je od jeftine plastike, ali Torchinski tvrdi da je kvalitet izrade solidan.

PROČITAJTE  Feng Shui pravila za spavaću sobu

Autor: D. K.

Nakon druženja sa zaraženom Cecom Joksimovići objavili rezultate testa na koronu

Autoru Sopranosa izletjelo šta se zapravo dogodilo s Tonyjem Sopranom na kraju serije