in

NAJMONSTRUOZNIJA LJUBAVNA PRIČA: Sretko Kalinić se predstavio kao Boris, a ona nije mogla odoljeti njegovom šarmu

U vrijeme vladavine zemunskog klana odrubljivanje glave konkurenta, bračni transferi od jednog do drugog moćnijeg kriminalca, bile su najnormalnije stvari za žene udate za mafiju.

Najmonstroznija ljubavna priča srpskog podzemlja odigrala se u Zagrebu, a njen glavni akter bio je Sretko Kalinić, odbjegli zemunac po nadimku Zvijer, koga je pratio glas najsurovijeg ubice.

Kalinić se zaljubio u ženu svog zaštitnika Cevtka Simića i kuma Luke Bojovića, Anu.

Ušli su u tajnu ljubavnu vezu, a Kalinić je onda odlučio da se oslobodi konkurenta. Simića je ubio hicem u glavu, a njegovo tijelo je zatim raskomadao i bacio u jezero Jaru. Poslije hapšenja, na sudu je negirao vezu sa Anom, ali je ona to javno priznala.

Na jednom od svjedočenja otkrila je da je bila u ljubavnoj vezi sa Sretkom Kalinićem (39), koga je optužila da je u martu 2010. ubio njenog supruga!

Hladnokrvna ZVIJER

U napetom suočenju sa Kalinićem, koji je označen kao glavni egzekutor „zemunaca“, plačući je vikala: „Gdje je moj muž?!“, na šta joj je Kalinić odgovarao: „Nisam ti ga ja ubio“, i uz ciničan osmijeh govorio da je njeno svjedočenje „gnusna laž“.

Detaljno je opisala njenu romansu sa Kalinićem, koja je, kako je rekla, trajala od oktobra 2007. do likvidacije njenog supruga, čiji su dijelovi tijela početkom marta 2010. nađeni u jezeru Jarun u Zagrebu. Kalinića je upoznala u februaru 2006. u Zagrebu, gdje je bila sa Simićem, s kojim se vjenčala u septembru iste godine.

Nije znala da je Kalinić lice s potjernice koja je za njim raspisana poslije ubistva premijera Zorana Đinđića jer je, kako je rekla, izmjenio lični opis da ga ni „rođena majka ne bi prepoznala“.

Cvetko Simić
Cvetko Simić

-Moj suprug me je upoznao sa svojim prijateljem koga je predstavio kao Borisa Filipovića. Njih dvojica su se često viđali i rekla bih da su bili bliski, rekla je Simićeva i dodala da se Kalinić raspitivao o Bojoviću i želeo da ga upozna, ali da Cvetko to nije htio.

Luka nam je spasio brak
– Luka Bojović je s mojim suprugom Cvetkom bio blizak prijatelj, toliko blizak da nam je bio kum na venčanju. Kad su između Cvetka i mene počeli bračni problemi, Luka se trudio da nam pomogne i možda je imao najveće zasluge što sam na kraju odlučila da ne ostavim Cvetka i ne odem kod Sretka Kalinića, ispričala je tada Ana Simić pred sudijama.

-Borisa sam opet srela u oktobru 2007. U tom trenutku sam se osjećala zapostavljena kao žena i, nažalost, poruke tog čovjeka su mi prijale. Postali smo bliski. Počeo je da spominje djecu i brak, kako bi bio bolji otac mom djetetu nego što je to bio Cvetko. Poslednji put smo se vidjeli 15. maja 2009, a komunikacija e-mailom trajala je do marta 2010, rekla je na tadašnjem svjedočenju Simićeva i dodala da je posljednji put sa suprugom razgovarala 14. februara 2010, kada je bio u Zagrebu, i da je u junu iste godine shvatila da ga je Kalinić možda ubio kada je u medijima vidjela njegovu sliku i shvatila da joj se nije predstavio pravim imenom.

-Imao je izrazito dugu kosu, dugu bradu, bio je uvijek sportski obučen i nosio je crnu tobricu. Nije ličio na čovjeka sa potjernice, ispričala je na tadašnjem svjedočenju udovica Cvetka Simića.

Po završetku saslušanja Simićeve, zamjenik tužioca za organizovani kriminal Jovica Jovanović ocjenio je da je njen iskaz instruisan da potkrijepi određene teze odbrane.

Autor: A. P.

Dječak izašao iz kuće i ugledao medvjeda! Pogledajte reakciju

ZAMAGLJENA ILI IZBRISANA: Tajnovita mjesta za koja Google ne želi da znate