in

Najsavršeniji recept: Kremasti cheesecake bez pečenja

Najvažniji korak je da napravite fin i čvrst fil od sira

Ovo je sigurno najlakši recept za najsavršeniji cheesecake. Ovaj kolač ne morate peći, kremast je i lagan i idealan je u ovim toplim danima. Priprema ovog kolača je vrlo jednostavna.
Najvažniji korak je da napravite fin i čvrst fil od sira. Idealno bi bilo da kada biste kolač držali 12 sati u frižideru prije konzumacije.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

200 grama mljevenog keksa
67 grama smeđeg šećera
115 grama maslaca
300 mililitara slatkog vrhnja
680 grama punomasnog sira
100 grama šećera
60 grama kiselog vrhnja
2 kašičice limunovog soka
1 kašika čistog ekstrakta vanilije

Način pripreme:

U posudu stavite mljeveni keks, smeđi šećer i istopljeni maslac. Sjedinite sastojke i stavite u kalup za tortu prečnika od 26 centimetara. Ostavite je u zamrzivaču nekih deset do dvadeset minuta, dok ne napravite fil.

Pomoću miksera napravite šlag od slatkog vrhnja. U drugoj posudi stavite sir i šećer i dobro izmiksajte. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta i glatka.

Potom dodajte kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije. Miješajte dvije do tri minute, pazite da nema velikih grudvica od sira, ukoliko ima grudvica miješajte i dalje.

Potom dodajte i šlag i sve sjedinite. Izvadite koru od mljevenog keksa. Preko stavite fil. Čvrsto pokrijte folijom i ostavite u frižider najmanje od osam do 12 sati. Što se duže hladi, kolač će biti bolji.

Nakon noći provedene u frižideru izvadite svoj cheesecake i dekorirajte ga sezonskim voćem i voćnim preljevom.

Autor: E. S.

10 najodvratnijih izjava o ženama svih vremena: Priroda je namijenila da žene budu naši robovi…

Sredstvo za dezinfekciju ili sapun i voda: Koja opcija bolje štiti od koronavirusa