in

Najveći vodoravni neboder na svijetu! 10.000 kvadrata prostora koji “stoji” na 250 metara visine

Ovaj “vodoravni neboder” izdiže se na 250 metara visine, dug je 300 metara, širok 32,5 metara te visok 26.5 metara.

U kineskom gradu Chongqingu za javnost je otvoren zapanjujući vodoravni neboder koji je sastavni dio Raffles Cityja. Raffles City je projekt vrijedan 4,8 milijarde američkih dolara.

Raffles City obuhvaća osam nebodera, a njih četiri nosi zapanjujuću vodoravnu strukturu tešku 12.000 tona kojoj je dano ime Crystal.


Ovaj zagrađeni stakleni most nazivaju i najvećim vodoravnim neboderom jer sveukupno nudi 10.000 četvornih metara slobodnog prostora u zraku u koji će biti smješteni restorani, kafići, galerije, vrt s čak 120 stabala, dva bazena i drugi stambeno-poslovni sadržaji.

Crystal je napravljen od stakla i aluminija, a projektirao ga je kanadsko-izraelski arhitekt Moshe Safdie. Izdiže se na 250 metara visine, dug je 300 metara, širok 32,5 metara te visok 26.5 metara.

Velika posebnost tog vodoravnog nebodera je vidikovac Crystal’s Exploration Deck koji pruža spektakularni pogled na grad, ali i daje informacije o razvoju Chongqinga. Ovaj kineski grad je, naime, bio važno pomorsko središte, pa ne čudi što je izgled Raffles Cityja nadahnut kineskim jedrilicama.

izvor:Punkufer.hr

Autor: A. P.

Soraja zabrljala u Photoshopu: Nakon vrata, produžila je i noge

Odredište Cinque Terre: 7 jela s kojima ćete teško pogriješiti kad otkrijete ovaj talijanski biser