in

Napravite frizuru kod kuće: Savršene lokne za tren oka

Nakon što je tržište preplavila moderna tehnologija i uvijači koji se zagrijavaju, klasični vikleri su bačeni u zaborav

Nakon što je tržište preplavila moderna tehnologija i uvijači koji se zagrijavaju, klasični vikleri su bačeni u zaborav. Ali, oni su uvijek dobro rješenje jer ne uništavaju kos

1. Spužvasti uvijači
Nekada hit, a danas već pomalo zaboravljeni spužvasti vikleri nakovrčat će vašu kosu na spavanju. Raščešljajte svaki pramen kose zasebno, namotajte ga na ravan uvijač i zatim preklopite.

2. Magični vikleri
Lijepe i dugotrajne lokne lako je postići s ovim uvijačima, a da pritom ne uništavate kosu. Koriste se na vlažnoj kosi, a za još bolji efekt preporučuje se stavljanje pjene. Pramen stavite u vikler te ga namotajte. Ukoliko vam je kosa duža od 25 centimetara, trebat će vam po dva uvijača za jedan pramen.

3. Silikonski uvijači
Odlični su jer ne oštećuju kosu, a lako se koriste i održavaju. Najbolje ih je stavljati na kosu koja nije sasvim suha. Otvorite uvijač, omotajte pramen te ga zatvorite. Držite ih barem jedan sat, a za još bolji rezultat uzmite sušilo za kosu. Samo pazite da od uvijača bude udaljen barem 10 centimetara.

4. Papilote sa čičkom
Izaberite dimenzije viklera ovisno o tome želite li manje ili veće lokne. Čistu i suhu kosu navlažite vodom iz raspršivača. Podijelite kosu u pramenove i uvijajte kosu na viklere prema gore. Vikleri moraju doći do glave, a ako ne stoje prečvrsto znači da je pramen predebeo. Držite ih nekoliko sati dok se kosa ne posuši. Nakon što ih skinete razmaknite lokne prstima i dodajte malo laka za kosu.

5. Traka za kosu
Uz pomoć trake, dobit ćete nježno valovitu i volumiziranu kosu. Važno je da kosa nije do kraja suha. Podijelite kosu na dva dijela te ih omotajte oko trake na glavi. Pričvrstite kosu ukosnicama i prespavajte. Kosu raščešljajte prstima, piše Insider.

PROČITAJTE  Kako da napravite brze jutarnje frizure

Autor: E. S.

Roditelji obratite pažnju: Evo kako će izgledati rad vrtića

Muškarcima su centimetri ipak važni: Nezadovoljan veličinom, odlučio se za vazektomiju