in

Naučnici predvidjeli kako će svijet izgledati u budućnosti: Ovo je 10 stvari koje će promijeniti planetu

Firma za procjenu rizika, Tomson Rojters, objavila je deset predviđanja za 2025. godinu koji se baziraju na analizi naučnih patenata i literature

Firma za procjenu rizika, Tomson Rojters, objavila je deset predviđanja za 2025. godinu koji se baziraju na analizi naučnih patenata i literature. Izvještaj predviđa kako će se razviti nauka i tehnologija u narednoj deceniji.

U izvještaju analitičari navode da će sve biti digitalno: “Od najmanjih ličnih stvari do najvećih kontinenata, sve i svugdje će biti digitalno povezano”.

OPADANJE DEMENCIJE

Više naučno-istraživačkih sredstava, to jest novca, biće uložena u proučavanje demencije i samim tim će se smanjiti broj oboljelih.

SUNCE – IZVOR ENERGIJE

Naučnici predviđaju da će proces prikupljanja, prerade i čuvanja sunčeve energije biti znatno napredniji i efikasniji, i da će većina svjetske populacije koristiti solarne izvore kao primarne.

SMANJENJE BROJA DIJABETIČARA

Ljudski genom će biti modifikovan i spriječavaće nastanak bolesti kao što je primarni dijabetes, a samim tim smanjiće se broj insulin-zavisnih bolesnika od dijabetesa.

NEĆE BITI NESTAŠICE HRANE

Zahvaljujući napretku i modernim tehnologijama u poljoprivredi, nedostatak hrane i promjena cijena namirnica postaće stvar prošlosti.

VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ

Lagane letjelice i nove tehnologije baterija omogućiće prevoz vozila, na kopnu i u vazduhu. Postojaće mikro -komercijalni avioni, a dobijanje dozvole za pilote biće normalno za svakog pojedinca.

Autor: Krtice.net

BIO JE KAO RAZJARENA ZVIJER Gledao je kako mu sin sjekirom ubija kćerke i nerođeno unuče!

GORI ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE Žandanmerija krenula u akciju, ali je nevjerovatno šta radi Boško Obradović