in

‘Neće biti ništa od jedne noći u klubu’: Zarazila koronom cijelu porodicu, a tata se bori za život

Otišla sam ljekaru i on mi je rekao da ne izgleda poput simptoma Covida

Mlada Talijanka je bila na proslavi rođendana najboljeg prijatelja u jednom klubu. Nakon toga je dobila simptome, ali nije mislila da je to korona pa je nastavila živjeti normalno i tako zarazila tatu, baku, djeda i rođaka

 

– Mislila sam da će ljeto 2020. biti dosadno zbog koronavirusa, a umjesto toga ono je počelo stvarno dobro. Imala sam svoju rutinu. Probudila bi se, otišla bih na plažu, zatim u teretanu, popodne opet na plažu s prijateljima, a navečer bismo izašli na piće. Osim toga, zaslužila sam, puno sam učila tokom ove školske godine. Moji prijatelji i ja odlučili smo ne ići u klubove i zatvorena mjesta kako bismo izbjegli zarazu, ali tu subotu je bio rođendan mog najdražeg prijatelja. Mislili smo da se neće ništa desiti jednu noć.  Međutim, bio je to početak horor filma kojeg trenutno proživljavam. Sljedeće sedmice dobila sam simptome poput prehlade i kašlja, ali mislila sam da je to zbog klima uređaja – ispričala je mlada Talijanka koja se tu noć na proslavi rođendana zarazila korona virusom.

– Otišla sam ljekaru i on mi je rekao da ne izgleda poput simptoma Covida, kašalj nije bio suh i nisam imala temperaturu, pa sam nastavila sa svojim normalnim životom. Išla sam u restoran s tatom, kartala s bakom i djedom i svi zajedno smo gledali televiziju. Sljedeće sedmice objavili su da je jedna osoba koja je bila u istom klubu pozitivna. Zvali su sve ljude koji su tu noć bili tamo – dodala je Talijanka koja je potom napravila test na koronu, a rezultat je bio pozitivan.

PROČITAJTE  Policija otela mikrofon Slobi Radanoviću i obratila se svima: Sram da vas bude, odgovaraćete zbog toga!

 

– Svi članovi moje porodice su se također testirali. Samo je moja mama bila negativna. Pozitivni su bili djed i baka, moj 12-godišnji rođak i tata. Djed je završio u bolnici, ali sada je otpušten i oporavlja se. Moj rođak, baka i ja nismo imali problema i nakon četiri sedmice izolacije kod kuće bili smo negativni. Ali, tata ne. Kako sam se osjećala dobro, on nije vjerovao da je to virus i nije se želio odvojiti od mene jer sam ubrzo trebala ići u Madrid. Zato sam ga grlila i ljubila. Sada je već dvije sedmice na intenzivnoj njezi. Bori se svim silama, a ja ga ne mogu vidjeti, ne mogu mu pomoći. Nikada sebi neću moći oprostiti – rekla je Talijanka i dodala da je izgubila i volju za životom.

 

– Ne mogu više ništa, čak ujutro ne želim ni ustati iz kreveta, ali to radim zbog mame i bake. Ponekad se trudim lagati osmijehom da im olakšam brigu. Dani brzo prolaze, a da to i ne primijetim. Neprestano razmišljam o toj noći, njenoj groznoj posljedici i molim se da tata preživi. Mislila sam da će ljeto 2020. biti samo dosadno, ali ono je umjesto toga postalo najgore ljeto u mom životu. Nadam se da će moja priča barem biti korisna mojim vršnjacima – zaključila je.

Autor: Z. K.

Kako da brzo napunite bateriju vašeg telefona

Španija uključuje vojsku u borbu protiv koronavirusa, tražit će kontakte oboljelih