in

“Nema razlike u životu u Srbiji i Austriji”

Uraskošnom stanu uređenom u baroknom stilu žive sa roditeljima i često ugoste prijateje, a najveći dio prostora zauzimaju njihove nagrade i violine, piše Blic.

Danijel i Darko Piler prije čitavu deceniju odnijeli su pobjedu u takmičenju „Ja imam talenat“ i od tada je njihov život krenuo uzlaznom putanjom. Od uličnih violinista iz centra Beograda došli su do srca Austrije i pokupili brojna priznanja za svoj talenat. Ipak, kako kažu, najbitnije im je da se porodica ne razdvaja, te u Beču žive svi pod istim krovom.

– Živim sa porodicom, riješili smo da ostanemo zajedno, pod istim krovom, brat Danijel i ja sa ocem i majkom, sestra Sandra trenutno nije sa nama. Stan u kojem smo sada ima oko 120 kvadrata, a što se tiče dizajna i uređenja, za to je bio zadužen ponajviše brat. Ideje smo sklapali zajedno, dogovarali se, i kao što može da se vidi, volimo barokni stil – priča Darko Piler i pokazuje nam sobu koja je odvojena za njihove nagrade i violine:

– Imam dosta osvojenih nagrada kao solista, a takođe i onih koje smo brat i ja osvojili zajedno, u duetu. Ona koju mogu da izdvojim kao najdražu jeste duet u kojem smo pobijedili u Portugalu i postali svjetski prvaci u kamernom sastavu.

Kako Darko otkriva, dok uz narodnu muziku uživa u udobnosti raskošnog doma, često se prisjeti vremena koje je sa porodicom proveo u Srbiji, u koju se često vraća.

– Već je 11 godina kako smo u Beču i mogu da kažem da je prohujalo brzo. Nema velike razlike u mom životu ovdje i u Beogradu u smislu da sam stalno okružen muzikom, i dalje vježbam isto onoliko koliko sam u Beogradu. To znači zaista mnogo vježbanja, truda, rada i takmičenja. Kad sam kod kuće i nemam obaveza volim da odmaram uz dobro vino i da uživam u našoj narodnoj muzici – priča on i dodaje da u stanu imaju dosta dosta umjetnina i suvenira koje svi vole:

PROČITAJTE  Doručak koji će obradovati mališane: Napravite muffine sa sirom

– Stalno putujemo, naravno, zbog svega što se dešava trenuto ne, ali koje god mjesto da posjetim uvijek neki suvenir kupim sebi za uspomenu, takođe i porodici. Brat i ja smo porodični, sjajno se slažemo i uživamo u vremenu koje provedemo zajedno.

Pilerovi u svom domu nerijetko ugoste prijatelje, a sudeći po fotografijama i posluženju koje su iznijeli, dobri su domaćini.

– Česti gosti su nam ljudi koji vole i cijene moju porodicu i mene. Tu spadaju kolege, prijatelji i naša uža familija – priča Darko i kroz osmijeh otkriva da uprkos svojoj kulturi nisu miljenici svih komšija:

– Komšije znaju da sviramo i da nam je to posao, par susjeda je i napustilo svoje stanove u zgradi zbog nemira, pošto se svira svakodnevno. Ima i dobrih koji uvijek puste lijepu poruku u poštansko sanduče.

Autor: Krtice.net

Veliki mjesečni horoskop za studeni/novembar 2020. godine: Stani, pročitaj, dobro razmisli!

Studija sa Harvarda otkriva kako možete da produžite život za 10 godina