in

Neodoljivo chic: Predstavljena Vespa s Dior potpisom!

Ikonični model prati retro izgled, ali i tehnološka inovacija.

Francuska modna kući Dior i talijanski brend skutera Vespa udružili su snage i osmislili novu verziju modela 946 koja je nevjerojatno stylish. A uz “vespu”, naravno, idu i jednako atraktivni modni dodaci, koji slave bogato naslijeđe obaju brendova koji su osnovani 1946. godine.

Ikonični model prati retro izgled, ali i tehnološka inovacija, izrađen je u Italiji, a novu verziju osmislila je kreativna direktorica modne kuće Maria Grazia Chiuri. Vespa je jedan od simbola Rima, rodnog grada dizajnerice, koja ju povezuje sa slobodom (kretanja), a i filmom “Praznik u Rimu” s Audrey Hepburn i Gregoryjem Peckom.

Sjedalo skutera presvučeno je u tkaninu prekrivenu prepoznatljivim Diorovim motivom Oblique, kojeg je u 60-ima dizajnirao Marc Bohan, a koji otprije nekoliko sezona krasi ponovno popularni Saddle model torbice, kao i tote modele kuće. Isti je motiv primijenjen i na kacigu te kovčežić koji dolaze s vespom. Spoj talijanske dolce vita i francuske elegancije predstavljen je u punom sjaju u ovoj suradnji za koju nismo ni znali da nam je potrebna, ali smo sretni da je ugledala svjetlo dana!


Limitirana edicija skutera, Piaggio proizvodnje, s pripadajućim dodacima u prodaji će se naći u proljeće 2021. godine u Diorovim buticima diljem svijeta.

Autor: A. P.

WHO: Svijet je u novoj i opasnoj fazi pandemije

10 stvari koje biste trebali izbaciti iz vašeg enterijera nakon tridesetog rođendana