in

Nestala spomen ploča Bati Živojinoviću

Sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu, u kojoj je odrasla i živela filmska legenda Velimir Bata Živojinović, nepoznate osobe skinule su spomen-ploču koja je tu postavljena prije tri godine u čast velikog glumca, javljaju Novosti.

Ploču (ali i mural sa Batinim likom u blizini Beogradskog dramskog) je postavio Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović koji kaže da je tužan i razočaran zbog ovog događaja.

“Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala? Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje”, kaže Vujadinović koji je i autor knjige “Valter pre Valtera”.

On objašnjava da su Batini roditelji kupili stan u toj zgradi još 1948. i prisjeća se da su se kao klinci igrali ispred nje.

“Spomen-ploča koju je izradio Dragan Stojanović već je jednom nestala, samo desetak dana pošto je postavljena, ali smo ubrzo napravili drugu”, otkriva Vujadinović, i dodaje da će uskoro, i treći put postaviti ploču u Batinu čast.

Na mjestu nekadašnje spomen-ploče Bati videli su se ostaci silikona kojim je tabla bila pričvršćena za zid, tik pored ulaznih vrata. Stanari ove vračarske višespratnice rekli su nam da ne znaju šta se desilo sa tablom.

Autor: Krtice.net

MJERE PROTIV KORONE Zabranjeno okupljanje po kućama

Sedam simptoma leukemije koje ne biste smjeli ignorisati