in

Nezapamćene gužve na granicama: “10 km smo prelazili sat vremena”

Počeo je produženi vikend pa se tijekom dana očekuje pojačan promet na cestama u smjeru mora i ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom, poručuju iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju na strpljenje.

Od ranog jutra stvaraju se gužve, kako na cestama prema moru tako i na granicama na ulasku u Hrvatsku.

HAK javlja da je pojačan priljev vozila iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) – (kolona iz smjera Buzina oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 5 km). Pojačan je i ulazak na autocestu A1 u Lučkom u smjeru mora te se zbog gustoće prometa vozi usporeno na dionici do Otočca.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom.

Prometna nesreća je i na autocesti A1 na 46+100 km (tunel Sveti Marko) između čvora Karlovac i čvora Novigrad u smjeru Dubrovnika. Promet se odvija jednom prometnom trakom.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), riječkoj obilaznici (A8) na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona (B8) između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

“Više stojimo nego što se krećemo”

“Više stojimo nego što se krećemo. Od Autobusnog kolodvora do Lučkog trebalo nam je sat vremena”, kazala je čitateljica koja autobusom putuje prema moru za Dnevnik.hr.

“Autobus nije ni došao do naplatnih, stišli smo na staru cestu prije. Vozimo se u koloni, nismo vozili brže od 40 km na sat”, dodaje.

Gužve i kolone su i na granicama.

PROČITAJTE  U Brazilu uhapšen jedan od najtraženijih mafijaša na svijetu

Na granici s BiH za ulaz u Hrvatsku čeka se oko 30 minuta, dok se na granici sa Srbijom čeka preko sat vremena.

Najveće su gužve na granici sa Slovenijom.

Na Maclju i Lupinjaku već se čeka preko sat vremena, dok se na Bregani, Rupi i Plovaniji čeka oko pola sata.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima prema sjevernim i srednjedalmatinskim otocima, no iz HAK-a napominju kako se u pomorskom prometu ne očekuju poteškoće.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovno.

Autor: Krtice.net

Rušenje crkve je samo početak: Nana Fata tužila Republiku Srpsku

3 znaka Zodijaka koja misle da su uvijek u pravu