in

DUGO ČUVANA TAJNA DINE MERLINA Njegova ljubavna priča je poput one filmske: Voljeli smo se, ali nismo imali ni za mlijeko

Jedan od najpopularnijih pjevača s ovih prostora, 57-godišnji Dino Merlin poznat je po tome da se u javnosti često ne pojavljuje sa suprugom Amelom s kojom ima dvoje djece, no njihova je ljubavna priča kao iz nekog filma.

Prije nego su se vjenčali, u vezi su bili pet godina, zaljubili se na prvi pogled.

“Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina”, prisjetio se Merlin.

No počeci im unatoč tome nisu bili nimalo laki jer su se Amelini roditelji protivili njihovoj ljubavi jer je Dino bio siromašan mladić, dok je ona dolazila iz ugledne porodice i studirala je arhitekturu.

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću”, otkrio je pjevač.

Prve godine braka im također nisu bile lake, Dino pamti i kada se nakon prve vlastite turneje kući vratio gladan i bez novaca.

“Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ”Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ”Da, donio sam 100 maraka”.

PROČITAJTE  Doktorica okončala dilemu: Treba li nositi čarape u krevetu ili ne?

No vremena su se promijenila, godine prošle, Dino je postao jedan od najuspješnijih muzičara i ono najvažnije, danas je cijela porodica u odličnim odnosima i svi se dobro slažu.

Autor: D. K.

Kultni film: Zvijezde su odbijale glumiti u njemu zbog stravične priče, a izašao je baš na Valentinovo

Napad nožem u školi, povrijeđeno 37 djece