in

NOVI ŠOK IZ GRČKE Otvaraju granice i hotele, ali postoji novo pravilo koje je veliki problem

Grci su najavili da će od 15. juna otvoriti granice za turiste iz 19 zemalja, istog dana trebalo bi da budu otvoreni i svi sezonski hoteli,

Grci su najavili da će od 15. juna otvoriti granice za turiste iz 19 zemalja, istog dana trebalo bi da budu otvoreni i svi sezonski hoteli, srpskim turistima na ulazu u zemlju neće biti potrebni ni negativan nalaz na korona test, niti će biti slati u karantin.

Međutim, nekako nezapaženo se u medijima pojavila odluka po kojoj će u automobilima koji budu ulazili u ovu zemlju moći da budu samo dvoje ljudi (vozač i putnik)!

Izuzetak su porodice sa maloljetnom decom, koji će moći svi zajedno da putuju, ali, na primjer, u Grčku ne bi mogla da uđe tročlana porodica koja ima dijete od 19 godina. Takođe, vozila koja imaju sedam sjedišta moći će da prevoze troje ljudi, vozača i dva putnika, a ona sa devet sjedišta pored vozača, još tri putnika.

– To su unutrašnje regulative, nemamo još potvrdu da će se sprovoditi i posle 15. juna. Dakle, dozvoljene su dvije odrasle osobe u automobilu, a ako se radi o porodici, dvoje odraslih i dvoje djece – rekao je za “Blic” prvi čovjek Jute (Nacionalna asocijacija turističkih agencija) Aleksandar Seničić.

Međutim, Srbi koji žive i rade u Grčkoj tvrde da je stanje malo drugačije. Odnosno, da je došlo do promjene početkom maja…

– Živim u Grčkoj i to je važilo za period karantina, juče sam se vratila sa kupanja sa Halkidikija, svako vozilo, a vjerujte mi bilo je dosta jer se nedeljom svi vraćaju u Solun, i u svakom autu je bilo više od dvije osobe… Ali da ne bih širila pogrešne informacije, zvala sam upravo policijsku stanicu gdje su mi rekli sljedeće: još uvijek je na snazi zabrana, pa tako u autu mogu biti tri odrasle osobe maksimum, djeca ne ulaze u ovaj broj… – objasnila je Ksenija Kostić Koltzou na društvenim mrežama.

PROČITAJTE  Naučnici su u Africi ostali zatečeni otkrićem starim 78.000 godina

Stroge mjere propisane su i za turističke autobuse u kojima će se broj putnika smanjiti za 50 odsto, odnosno svako drugo mjesto u njemu moraće da bude prazno (autobusi sa 50 mjesta prevoziće 25 putnika, a oni sa 70 samo 35). Ostaje da se vidi koliko će to biti isplativo turističkim agencijama, odnosno koliko će poskupjeti putovanje do mora.

Dodatno, svi putnici u autobusu moraće da nose zaštitne maske, a klima u njima, ma koliko bude vruće, neće smjeti da se uključuje. Vozači bi od putnika trebalo da budu odvojeni pleksiglasom, a na vratima mora biti obezbeđeno dezinfekciono sredstvo za putnike i osoblje.

Naravno, nije isključeno da do početka turističke sezone, 15. juna, budu i promijenjene.

Autor: Krtice.net

Mađarska otvorila sve granične prelaze za državljane Srbije

TEŠKI ZA SURADNJU: Nagrađeni su i ostvarili su uloge za pamćenje, ali s njima malo ko voli raditi