in

Novinarka šokirala pričom s porođaja: Anesteziolog me udario i rekao mi da sam đubre

Mina Smiljanić srpska je novinarka i influencerica koja je prije tri mjeseca rodila kćer. Na Instagramu je odlučila progovoriti o traumatičnom porođaju kroz koji je prošla u siječnju.

“Nisam se uključivala niti oglašavala do sada na temu seksualnog nasilja, niti drugih odgovornih tema, jer ni sama nisam bila spremna. Nisam mogla boriti se za druge žene, kada nisam imala snage ni da se za sebe izborim. Ne, ja nisam bila žrtva seksualnog nasilja, ali sam bila žrtva akušerskog nasilja – o čemu se također puno govorilo u periodu dok sam se ja liječila od trauma svog porođaja”, napisala je.

Njezin porođaj trajao je sedam sati. Kaže da je fizička bol prošla nakon tri mjeseca, ali još uvijek osjeća sram i nemoć kad se sjeti pojedinih scena iz bolnice.

View this post on Instagram

A post shared by Mina Smiljanić (@mina_fu)

Neki će reći da sam razmažena, da bi me trebala biti sramota što se žalim, a rodila sam zdravo dijete, da sam neodgovorna jer unosim strah budućim majkama… I to su neki od razloga zbog kojih sam stisla zube i prešutjela. Ali prava istina je da sam toliko puta željela vrištati, da sam danima plakala pod tušem”, nastavila je pa opisala što je doživjela.

“Prva stvar koju mi je rekao, na moje dobar dan, bilo je – ‘Ma vi novinarke se prodajete za 50 eura. Ova moja struka ne radi za vašu i još dvije / Odvjetnike jer su ološ…’, i ne mogu se sjetiti koga je još spomenuo… Bila sam u šoku. Na moje pokušaje da njegove izjave shvatim kao šalu, on je dodavao da sam debeloguza, da sam nesposobna jer ne mogu pomaknuti vlastito dupe. U trenutku kada je jedna djevojka pored mene rodila, a ja i dalje čekala da porođaj krene, on mi je dobacio – ‘Ti i dalje ništa!? Pa jesam ti rekao da si nesposobna..?’ Da još spomenem da me poprilično snažno udario u leđa i desno rame, kako bi mi objasnio kako da se namjestim da mi ubode iglu usred kralježnice.”

Mislila je da je umislila i preuveličala
Cijela situacija joj je bila toliko nevjerojatna da je čak i sama pomislila da je sve preuveličala, ali onda je tijekom otpuštanja iz bolnice naišla na djevojku koja ju je zabrinuto pogledala i upitala je li preživjela porođaj.

“Cijeli porođaj sam govorila sebi – ‘Ne dozvoli da ti pokvari ovaj dan! Budi smirena! Pusti isfrustriranog čovjeka… Ovaj dan je najvažniji u tvom životu!’ I tako zamišljena ga nisam više ni slušala dok mi je ubrizgavao epidural, sve dok nije viknuo u jednom trenutku ne bi li mi skrenuo pažnju. Tada sam mu rekla da sam odlutala jer i nije baš ljubazan. Uvrijedio se silno. Kasnije sam mu rekla da nisam imala namjeru uvrijediti ga, a on mi je iz sve snage, onako sočno rekao – ‘ĐUUUBRE JEDNO!’ Tako da, izgleda da nisam umislila”, kaže.


Osjećala se krivom što mu je to dopustila

Smiljanić kaže da se prvih tjedana osjećala iznimno loše.

“Sada sam sasvim kul. Svašta smo mi u stanju da zatrpamo i prešutimo. Ali prvih tjedana osjećala sam se prljavo. Bilo me sramota što sam šutjela, što sam dozvolila da me vrijeđa, držala sam monologe u kupaonici, krojila rečenice koje bih mu rekla. A nisam. Jer, pobogu, on je najveći stručnjak. Anesteziolozi su kao bijeli medvjedi, budi sretna što si ga dobila… i tako dalje. Što bi se reklo – može mu se. E pa, zato mi žene šutimo. Jer poslije ispadnemo mi krive. Mi smo izazvale. Mi smo zaslužile. Mi smo umislile. A njima se može. Oni su veličine. Možeš misliti. Suosjećam sa svim ženama koje su proživjele nasilje bilo koje vrste. A ne mogu ni zamisliti koju sramotu osjećaju žrtve seksualnog nasilja, kada je mene ovoliko povrijedio jedan ogorčeni anesteziolog. Kada god budete spremne. Recite”, zaključila je potresnu objavu.

Index.hr

Autor: A. P.

ZAKOPALE RATNE SJEKIRE: Mariju Šerifović objavila snimak Karleuše!

NAVALJNI ZATVOREN U UŽASNIM USLOVIMA! Advokati ističu: “Ovo je sporo ubistvo!”