in

Objavili kako su ih poslodavci nagradili za rad u pandemiji: Ovo je ponižavajuće

Jedna od stvari na koje nam je pandemija koronavirusa ukazala je činjenica koliko su nam neke djelatnosti neophodne. Tu su u prvom redu medicinski radnici, ali i zaposlenici u prodavnicama te vozači kamiona koji dopremaju robu široke potrošnje.

Mnogi su na radno mjesto išli zabrinuti za svoje zdravlje, no posao su savjesno odrađivali. Sad kad se situacija posvuda smiruje, oni zaduženi za plate i nagrađivanje u nekim su slučajevima zaboravili sve što su radnici odradili.

Korisnik Twittera Milkvamp objavio je da je njegov najbolji prijatelj, koji radi u Walmartu, primio nešto slatkiša kao znak zahvalnosti njegovog poslodavca.

 

Taj je njegov post prikupio 113 hiljada lajkova, podijeljen je 25 hiljada puta te je pokrenuo pravu diskusiju. Pokazalo se da nije sve tako crno-bijelo.

Neki su opisivali teške radne uslove tokom pandemije, dok su drugi isticali da nije fer provlačiti Walmart kroz blato jer je ranije platio svojim zaposlenicima bonuse za rad tokom pandemije i to planira ponoviti. Treći su isticali da je dijeljenje slatkiša i sličnih poklona vjerojatno ideja menadžera pojedinih poslovnica koji, i da žele, ne mogu donositi nikakve veće financijske odluke.

Iako je Amazonu tokom pandemije promet skočio, svojim zaposlenicima su platu povećali za dva dolara, ali samo do kraja maja.

 


Milkvamp je za Bored Pandu ispričao da je njegov prijatelj zaključio da je kesica slatkiša djetinjasta.

PROČITAJTE  SAMO 3 SASTOJKA: Lijek njemačkog doktora koji ubija svaku infekciju u tijelu!

“Nije uopšte stvar u kesici, nisam zbog nje ljut. Ljudi koji rade u Walmartu zarađuju minimalac i nemaju ni zdravstveno. Morali su raditi tokom pandemije, oni nisu volonteri. Kesica bombona nije tražena ni nužna. Nužno je da Walmart svoje zaposlenike plati sad kad je jasno da društvu treba njihov rad”, istaknuo je.

Mnogi su se složili s njim, a neki su vidjevši fotografije bonusa zaključili da su ponižavajući.

Mistični Nemrut: Sveto mjesto na kojem se bogovi i kraljevi pretvaraju u kamenje

Najodaniji partneri horoskopa – RANGIRANO: Broj 1 je odan DO SMRTI!