in

Objavili su šta je tačno predhodilo pokolju u Leskovcu. Informacije su jezive

Stravično ubistvo u Leskovcu, kada je osumnjičeni Miloš Ilić sjekirom nasrnuo na četiri člana svoje porodice i svima im presudio na spavanju

Stravično ubistvo u Leskovcu, kada je osumnjičeni Miloš Ilić sjekirom nasrnuo na četiri člana svoje porodice i svima im presudio na spavanju, podsjetio je javnost na velike porodične tragedije koje su minulih godina potresle Srbiju. U nekima su za smrt bili odgovorni najbliži srodnici žrtava, nekada je to činio neko sa strane, ali gotovo da je uvijek motiv bio bizaran.

Cijelu porodicu ubio na spavanju

Miloš Ilić je osumnjičen da je prije nekoliko dana ubio oca Predraga (45), trudnu sestru Anu (19), maćehu Danijelu Radojević (43) i polusestru Saru (12). Motiv zločina najvjerovatnije je bio novac. Nezvanično saznaje Blic da je Miloš “upao u žutu minutu” poslije svađe s ocem i maćehom zbog novca. Navodno mu je nedostajao novac za cigarete i izlaske, ali mještani kažu da je to kod njih bila česta tema i dodaju da je Miloš imao loše odnose s maćehom. Nakon toga Miloš je uzeo sjekiru i na spavanju ubio sve članove svoje porodice, a potom otišao kod babe i dede, gdje je kasnije uhapšen.

Krvavi pohod zbog novca

Hronološki gledano, poslije strahovitog zločina u Leskovcu, posljednji slučaj u kojem je nastradala cijela porodica dogodio se u Jabukovcu 7. avgusta prošle godine, tačnije u selu Vratna u porodičnoj kući mještanina Raje Kazimirovića. Optužnica protiv Davora Pernića (36) i njegove pomoćnice Maje Bađukić (26) podignuta je nedavno, a u njoj se navodi da je motiv ovog zločin koristoljublje, jer je navodno Davor čuo da Raja kod kuće čuva veliku svotu novca, a u krvavi pohod, u kojem je stradalo četvero, poveo je i svoju nekadašnju partnerku.

Kobnog dana sa Majom, svako u svom automobilu, uputio ka kući Kazimirovića. Auto je ostavio u šumi, pa su njenim vozilom otišli do ivice šume, neposredno pored imanja. Davor je inače obukao maskirnu uniformu, a pomagačici Maji, prema optužnici, dao je fantomku i rukavice.

PROČITAJTE  OVO SE ČEKALO MJESECIMA Objavili su sjajne vijesti za Srbiju!

– Davor je Maji dao pušku sa prigušivačem, dok je za sebe zadržao ‘škorpion‘, takođe sa prigušivačem – piše u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Negotinu.

Prvo su u dvorištu naišli na Dragicu Kazimirović dok je cepala drva. Prošli su neopaženo i stigli do manje kuće gdje je sjedila Dragana Jozeljić koja je, čim ih je ugledala, podigla ruke kao da se predaje na šta joj je Davor zatražio novac. Tada je, prema navodima optužnice, Maja ispalila hitac, a zatim ju je Davor svojim oružjem dokrajčio.

Nakon toga presudili su Ljubinki Oprikić i počeli su sa premetačinom, tražeći novac. U tom je naišao Raja na svom traktoru, što je Davor čuo, pa je i njega upucao. Prekrili su žrtvama glave krpama i pobegli sa imanje.

Dvije nedjelje nakon zločina uslijedilo je i hapšenje Davora Petnića i on je priznao zločin, najprije ne pominjući Maju. Mjesec dana kasnije promijenio je iskaz i označio je kao svoju saučesnicu, rekavši da je njena ideja bila da počine zločin. Uslijedilo je i Majino hapšenje, ali je ubrzo nakon toga puštena budući da se na arsenalu oružja pronađenog u Pernićevoj kući nisu našli njeni biološki tragovi.

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala vještačenje mobilnih telefona Pernića i Maje, na kojima su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, ustanovljeno je da nema dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu. Sve se, međutim, promijenilo kada se među dokazima pojavio opušak na kojem su izolovani tragovi DNK ove žene iz Dupljana.

Zločin u Jabukovcu

Nešto više od 12 godine ranije, ovo malo mesto u negotinskom kraju potresao je još jedan vrlo sličaj zločin. Jula 2007. godine u Jabukovcu Nikola Radosavljević u crno je zavio šest kuća – devet osoba je ubijeno a dve su teško ranjene.

PROČITAJTE  DRAMA U SRBIJI: Djevojčica teško povrijeđena na skijalištu

Nikola Radosavljević

Radosavljević je imao psihičkih problema, a radni vijek proveo je u Austriji. Počeo je da vjeruje da je meta vlaške magije i da mu komšije bajaju, zbog čega je odlučio da se sa njima obračuna.

Najprije je pretukao suprugu i skočio u bunar, pokušavši da se ubije. Pošto je komšija na vreme uspeo da ga izvuče, Radosavljević je otišao do kuće, uzeo oružje i krenuo u pohod. Ubio je Veljka Đorđevića (58); njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

Tragedija u Bariču
Sustigao je kod komšijskog dvorišta, ubio je a zatim se uputio ka kući šuraka Pavla. I njega je hladnokrvno upucao. Nakon što je počinio krvavi pir, Božidar je sa pištoljem u ruci ulicom mirno krenuo ka dvorištu seoske crkve. Usput je sreo svog brata Radeta i rekao mu da je ubio cijelu porodicu, a zatim je ubio i sebe.

Autor: Krtice.net

U Evropi nov sindrom upale ima 230 djece: Misteriozna bolest povezana sa koronom izaziva smrt

PRIČA O DARKU I MARIJI RASPLAKALA JE SVE: Sad se javila žena koja zna zašto su im uzeli dijete