in

Obuća vam ima neprijatan miris? Uz ovih par trikova riješite se problema zauvijek!

Vlažna sredina idealna je za razmnožavanje bakterija, a to je upravo ono što nastojite da izbjegnete

Birajte kožnu obuću u kojoj se noge manje znoje i u kojoj vaša koža može da diše. Adekvatna cirkulacija vazduha spriječit će stvaranje mikroorganizama koji dovode do neprijatnog mirisa. Vjerovatno ste već primetili da se obuća od vještačkih materijala znatno brže umiriše nego ona koja je napravljena od kože ili platna, pa kada slijedeći put krenete u kupovinu, imajte i to u vidu.

Kad god možete, opredijelite se za nošenje otvorene obuće. Ljeti što češće nosite sandale jer će se stopala izložena vazduhu manje znojiti, a brže sušiti. Vlažna sredina idealna je za razmnožavanje bakterija, a to je upravo ono što nastojite da izbjegnete.

Prije nego što odložite obuću u cipelarnik, uvjerite se u to da je suha. Patike u kojima su se noge znojile tokom treninga nikako nemojte sklanjati u cipelarnik dok su vlažne. Bez obzira na to što žurite i želite da što prije izađete iz stana, nikada nemojte obuvati obuću ako su vam noge znojave. Trenutna ušteda vremena kasnije će vas mnogo više koštati. Prije obuvanja, operite svoja stopala antibakterijskim sapunom i dobro ih osušite peškirom. I sami znate da je daleko lakše osloboditi se neprijatnog mirisa nogu, nego cipela.

Autor: A. P.

Braća prevarili Amazon i u dvije godine zaradili milione!

Prilično je nevjerovatno šta se dogodilo sa glumcem koji glumi Rajesha iz serije “Teorije velikog praska”