in

Očajna majka Kujtima Fejzulaija: Gdje sam pogriješila?

Od života s ropditeljima do iznajmljenog stana koji su subvencionirali austrijski poreski obveznici

Kujtim Fejzulai, 20-godišnjak koji je hladnokrvno izveo brutalne napade u Beču i pritom ubio nevine osobe, prije nego ga je neutralisala policija, prihvatio je lijepu povlasticu koju je ponudio glavni grad.

 

Austrijski dnevnik “Heute” otkrio je da je Fejzulai iz roditeljskog smještaja u Liesingu preselio u svoj stan 1. maja 2020. Stanovao je u stanu površine 42 kvadrata, nikad nije bilo pritužbi komšija niti upravitelja.

 

Samo tragovi devastacije na stubištu obnovljene stare zgrade i zamjenskih aluminijumskih vrata svjedoče o izuzetno dramatičnoj noćnoj policijskoj akciji kada su austrijski specijalci raznijeli ulazna vrata i pretražili stan.

 

-Oko 1.20 ujutro probudila nas je silovita detonacija. Sva svjetla u našoj zgradi upalila su se istovremeno – kaže šokirani komšija.

 

Niko ovdje ne želi vjerovati da je među njima živio fanatik IS-a. Ali koja je priča Kujtima Fejzulaija, istražio je “Heute”.

Rođen je u Austriji, odrastao je u Modlingu i bio je pomalo nadaren kao mladi fudbaler. Nakon osnovne škole i srednje škole, prebacio se na Višu tehničku školu u Ottakringu koju je kasnije napustio.

 

Umjesto školovanja odabrao je salafističke propovjednike. U septembru 2018. godine s bečkog aerodrome Schwechat je odletio za Istanbul i dalje za Hatay. Ali sin vrtlara i domaćice nije stigao u Siriju. Tinejdžer je uhapšen – i vraćen u Austriju.

 

Majka je očajnički prikazala vlastitog sina. Advokat Nikolaus Rast sjeća se detalja.

 

-Nikad ne bih zastupao vjerskog fanatika. Prihvatio sam to samo zato što je njegova majka, potpuno zapadnjačka žena, sjedila plačući sa mnom i pitala: ‘Gdje sam pogriješila? Da li je gotovo s njim?’ – priča Rast.

PROČITAJTE  Dragana Mirković iz Beča: Cijelu noć nisam spavala, molim se za stradale

 

To je pitanje koje sada postavlja cijela Austrija.

 

(ekskluziva.ba)

Autor: Z. K.

Njihovi stanovi izgledaju užasno – ovo su najneuredniji horoskopski znakovi koji se rijetko sjete da očiste

Mama objavila video kako beba diše: Ovakvo disanje je znak da trebate što prije poći doktoru