in

Opasno po zdravlje: Žene ovo nikako ne smijete raditi prije seksa

Urolog David Kaufmann iz New Yorka upozorava žene da prije seksa ne bi trebale ići mokriti jer time povećavaju rizik od nastanka urinarnih infekcija

Urolog David Kaufmann iz New Yorka upozorava žene da prije seksa ne bi trebale ići mokriti jer time povećavaju rizik od nastanka urinarnih infekcija.

Kako kaže, ideja da bi žene trebale ići mokriti prije seksa je jedna od najvećih zabluda protiv kojih se bori u svojoj klinici. Dodao je da je mokrenje nakon seksa dobrodošlo i važno za sprječavanje infekcija, ali ono prije odnosa nikako ne preporučuje.

Kako je ispričao za Yahoo News, ta pogreška najčešći je uzrok “postkoitalnih infekcija mokraćnog sustava, poznatog i kao cistitis na medenom mjesecu”.

Tokom spolnih odnosa bakterije iz vagine mogu ući u uretru. Ako pričekate s mokrenjem do kraja odnosa, stvara jači tok i povećava šanse da će se bakterije isprati.

Kaufman uvjerava da ćete odgađanjem mokrenja napuniti mjehur dovoljno da nastane jak tok koji će pročistiti uretru. Bez urina u mjehuru bakterija bi se mogla zadržati dulje u uretri i uzrokovati infekciju. Ako nakon seksa ne odete na WC, bakterija bi mogle doći do mjehura i uzrokovati infekciju.

Nažalost žene su zbog svoje anatomije daleko osjetljivije na infekcije mokraćnog trakta od muškaraca. Osim što se nalazi blizu vagine i anusa pa je prijenos bakterija lakši, uretra je duga svega pet centimetara pa bakterije ne dijeli dalek put od mjehura.

Prema podacima britanskog zdravstvenog sustava, žene koje koriste dijafragmu kao metodu kontracepcije imaju veći rizik od dobivanja infekcije jer dijafragma može pritisnuti mjehur.

Autor: E. S.

Snimali su šta rade tokom prinudno produženog medenog mjeseca i skupili preko 4 miliona pregleda

Dvostruki život napadača s Vračara: Njegov FB status ledi krv u žilama