in

Opozicija Crne Gore slavi: Ukidamo Zakon o vjeroispovijesti, ovo je kraj apsolutne vlasti

Nosilac koalicione izborne liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić održao je konferenciju za medije na kojoj je ponovio proglašenje pobjede, odnosno poraza Mile Đukanovića.

Ono što je rekao, između ostalog, jeste da će Zakon o vjeroispovijesti biti povučen i da će umjesto toga biti pronađen novi model u sekularnoj državi.

“Narode Crne Gore, desila se sloboda. Nakon 31 godine apsolutne vlasti desilo se ovo – ko udari na boga mora tako da prođe. 42 poslanika pripada opoziciji, a 39 svima ostalima.Tri koalicije će da učine sve da Crna Gora postane bolja i kvalitetnija za sve građane podjednako, a ne da imamo prvorazredne i trećerazredne građane. Ruka pomirenja je osnov našeg suživota”, rekao je Krivokapić.

On je pozvao sve nacionalne stranke da priđu pobjedniku, ne zbog toga što koalicija želi da ima bilo koga sa nama, nego što “Crnu Goru ne mogu graditi drugačije – ona je majka svih nas”

“Najvažnije je – molim sve građane da ostanu kući, da ne nasjedaju na moguće provokacije, ono što režim radi 31 godinu. Bit će vremena za slavlje”, zaključio je Krivokapić dodavši da će svi koji su odgovorni za loše stanje u državi moraju snositi odgovornost.

Prema preliminarnim podacima na osnovu 88,4 obrađenog uzorka glasova, DPS je osvojio 29 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 28, “Mir je naša nacija” 10 mandata, a “Crno na bijelo” četiri. Posljednje tri navedene koalicije ranije su najavile saradnju i zbir mandata je 42.

Đukanovićev DPS, prema tim podacima, ne može okupiti više od 39 mandata.

PROČITAJTE  Amerikanci na korak do donošenja odluke koja bi ubrzala bitku protiv covida, šef WHO-a: ‘Ovo je za istorijski trenutak!‘

Autor: Krtice.net

Naciji se obratio Milo Đukanović

Svjetski mediji o izborima u Crnoj Gori. Evo šta kažu