in

Oslobođen osumnjičeni za napad na pravoslavnog sveštenika. Razlog je stravičan

Sveštenik Nikolaos Kakavelakis, koji je pogođen iz lovačke puške, i dalje je u kritičnom stanju, naveo je neimenovani policijski zvaničnik

Francuska policija pustila je u nedjelju na slobodu glavnog osumnjičenog za napad na sveštanika Grčke pravoslavne crkve i proširila potragu za naoružanim muškarcem koji je ranio sveštenika dok je zatvarao vrata crkve u Lionu.

U saopštenju kancelarije tužioca u Lionu navodi se da je muškarac koji je uhapšen ubrzo nakon pucnjave u subotu, oslobođen pošto nije pronađen nijedan dokaz o njegovoj umješanosti u napad, sugerišući na taj način da je napadač na sveštenika i dalje na slobodi, prenosi AP.

Sveštenik Nikolaos Kakavelakis, koji je pogođen iz lovačke puške, i dalje je u kritičnom stanju, naveo je neimenovani policijski zvaničnik.

Motiv napada za sada nije jasan, prenosi AP.

Tužilaštvo za borbu protiv terorizam ne istražuje slučaj, a tužilac iz Liona je otvorio istragu o pokušaju ubistva.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada je francuski državni vrh proglasio najviši stepen bezbjednosnog rizika zbog trostrukog ubistva u jednoj crkvi u Nici prošlog četvrtka, ali i u jeku maksimalne globalne tenzije povodom karikatura proroka Muhameda koje je objavila francuska štampa, a osudile brojne države s većinskim muslimanskim življem.

Na sve to, u grčkoj zajednici u Lionu raste tenzija zbog dugogodišnjeg pravnog spora između jednog bivšeg iskušenika u grčkoj eparhiji u Lionu i ranjenog sveštenika Kakavelakisa, prenjeo je AP.

U saopštenju Lionske eparhije Grcke pravoslavne crkve se kaže da je ranjeni sveštenik Kakavelakis trebalo uskoro da se vrati u Grčku i najoštrije se osuđuje bilo koja forma nasilja.

Autor: Krtice.net

GORE DRUŠTVENE MREŽE Odvratne se stvari pišu, reagovala policija

SLUČAJ U SRBIJI: Policija ga zaustavila, vozio je sa 5,5 promila alkohola u krvi