in

OSTALI ZABEZEKNUTI KAD SU UŠLI U PRODAVNICU NAKON 2 MJESECA KARANTENE Pobacali svu dizajnersku robu…

Zbog epidemije koronavirusa cijela je Malezija u karanteni od 18. marta, a nedavno je produžena do čak 9. juna. Ipak, neke mjere se ublažavaju, pa se tako ove sedmice otvaraju prodavnice.

Dva mjeseca nakon uvođenja mjera restrikcija, među kojima i zatvaranje trgovačkih centara, stvari, međutim,stoje prilično loše.

Poslovanje je palo na nulu, prodavnice se oslanjaju isključivo na online prodaju, a artikli koji leže u dućanima i čekaju prve kupce izloženi su takvim uslovima koji su doveli do uništavanja robe.

Naima, nikada se vlasnici prodavnica nisu našli u ovakvoj situaciji, pa nakon što su zaposlenici 12. maja ušli u svoj dućan kožne galanterije ostali su zabezeknuti.

Naime, svi artikli od kože bili su prekriveni buđem. Shopping centar Metrojaya u Sabahu također je zatvoren 18. marta, a ovakvom stanju robe kumovala je situacija u kojoj su isključeni klima uređaji u centrima što je u uvjetima vlažne klime dovelo do oštećivanja robe.

Prodavnica se priprema za otvaranje ove sedmice, pa su se zaposlenici vratili u nedjelju i šokirali se vidjevši kako to izgledaju luksuzna roba.

Cipele, torbe, remeni i novčanici bili su prekriveni tankim slojem sivih i žutih gljivica. Glasnogovornik prodavnice izjavio je da je oštećena roba uklonjena te da će dućan biti spreman za otvorenje.

Nekoliko ljudi s maskama i u hazmat odijelima čistili su police i dezinficirali svaki kutak trgovine. Oštećene artikle s dizajnerskim potpisom bacali su u crne vreće za smeće. Drugi zaposlenici čistili su ventilacijske otvore i usisavali tepihe.

Autor: Krtice.net

10 trikova koji će vam olakšati život u kuhinji

DARKO LAZIĆ SE VRATIO NA MJESTO NESREĆE Pjevač otkrio nepoznate detalje prije jezive saobraćajke