in

Osuđenik pobjegao iz zatvora da se pomiri sa ženom

Edisu Zukiću (38) iz sela Kerep kod Gradačca drugi zatvorenik pomogao da preskoči zid

Edis Zukić (38) iz sela Kerep kod Gradačca pobjegao je u četvrtak navečer iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, saopćili su službeni izvori.

– Nama je bijeg zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom bijegu smo obavijestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo uviđaj na mjestu bijega tokom kojeg smo utvrdili da mu je u bijegu pomogao drugi zatvorenik. Riječ je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavijestili i dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva u Orašju – kažu iz policije.

Bijeg Edisa Zukića jučer nam je potvrđen i u oraškom zatvoru.

– Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lijepo vidi na videonadzoru. Pobjegao je dok je trajala večera – kažu za “Dnevni avaz” zatvorski izvori.


U zatvoru za odbjeglog zatvorenika kažu da je bio dobar i primjeran, a da su ga na bijeg natjerali porodični problemi.

– Prije bijega je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Izvinio se Upravi zatvora i rekao da će kad riješi svoje probleme sam se vratiti u zatvor – kaže nam isti izvor.

Neslužbeno saznajemo da mu je navodno supruga u prošlu subotu bila u posjeti i da mu je tada saopćila da neće više živjeti s njim u bračnoj zajednici. On se nakon toga pripremao i pobjegao iz zatvora kako bi raščistio porodične probleme sa suprugom.

Zukić je u zatvoru oko šest mjeseci i ostalo mu je još da odleži 18 mjeseci, a osuđen je za krivično djelo krađa.

PROČITAJTE  OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO MAJCI I BRATU: U zatvoru u Foči objesio se Saša Vidović koji je bio osuđen na 18 godina robije

Avaz.ba

Autor: Amina P.

Napravite burek kao iz buregdžinice: Ovo je provjereni recept

Zbog korone sam gluha! Slavica Ćukteraš 3 nedjelje se borila s virusom pa otkrila: Nemojte da se čudite što vas ne čujem!