in

Osumnjičeni za ubistvo Maddie pod istragom i za zvjersko mučenje i ubistvo dječaka

Muškarac koji je glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Madeleine McCann sada je pod istragom i za silovanje i ubistvo 13-godišnjeg dječaka u Frankfurtu, javljaju njemački mediji.

Kako piše Frankfurter Neuer Presse, Christian Brueckner sada je potencijalni osumnjičeni i za ubojstvo Tristana Brubacha u martu 1998. godine.

 

Zvjersko mučenje dječaka od 13 godina

 

Brubachovo tijelo je pronađeno u prolazu poznatom kao Liederbach u blizini stanice voza u okrugu Hochst u gradu Frankfurtu.

Dječak je pretučen, zadavljen, silovan i mučen, javlja se u izvještajima. Uzrok smrti bio je dugi rez preko vrata, a tijelo mu je bilo unakaženo. Neki dijelovi tijela su uklonjeni i nikada nisu pronađeni. Tristan Brubach je, kada je zvjerski mučen i ubijen, imao 13 godina.

Frankfurter Neue Presse piše kako je policija izvijestila da je ubica Tristanu odrezao testise te kako policija vjeruje da se radi o svojevrsnom trofeju za ubojicu. Policija još uvijek utvrđuje odgovara li to psihološkom profilu Christiana Bruecknera, osumnjičenog za ubojstvo Maddie McCann.

 

Tinejdžeri vidjeli ubicu?

 

Troje tinejdžera tada je navodno vidjelo ubicu te su policiji dali opis koji je navodno sličan Brueckneru.

Oko 3:20 sati, Tristana Brubacha je troje tinejdžera vidjelo živog u Frankfurtu, a desetak minuta kasnije su vidjeli muškarca u prolazu kako nešto stavlja na platformu od betona i radi nešto s tim što je stavio na platformu.

Tužitelji vjeruju da su tinejdžeri vidjeli ubistvo, ali kako nisu shvatili što gledaju.

 

Istražitelji traže poveznice sa Maddieinim slučajem

 

Godinu dana kasnije, u martu 1999. godine, Brubachov ruksak je pronađen u šumi u Niedernhausenu, oko 25 kilometara od mjesta zločina. U ruksaku je bila karta Njemačke na češkom jeziku.

PROČITAJTE  Pogledajte šta se desilo sa grafitom mržnje upućenom Novaku Đokoviću u Splitu

Burbach nije govorio češki jezik pa se vjeruje kako mapa nije pripadala njemu. No zbog nje su istražitelji proširili istragu na Češku i Slovačku. Jasnih tragova nije bilo.

Glavni tužitelj, Noah Kruger, rekao je Bildu kako provjeravaju ima li poveznica između ovih slučajeva.

“To nije neobično, rutinski je. Tok događaja i skica osumnjičenog iz Tristanovog slučaja mogla bi biti slična”, dodao je.

Autor: D. K.

Uhapšena baka koja je krvnički tukla unuku u liftu: Šokirala policiju kad je rekla što je to uradila

Najmanje 20 indijskih vojnika poginulo na granici: Na ulicama pale slike Xí Jìnpínga