in

OTAC MANIJAK Šutao sina na proslavi mature, djeca užasnuto u nevjerici gledala šta se dešava

Težak incident dogodio se dvorištu jedne osnovne škole koja se nalazi u okolini Prokuplja.

Naime, otac jednog dječaka prišao je grupi maturanata i svog sina izvukao iz gužve, nakon čega ga je oborio na beton i počeo krvnički da ga šutira.

Ostala djeca su šokirano gledala šta se dešava i niko od osnovaca nije smio da reaguje i spriječi ovakvo stravično nasilje.

Kako nezvanično saznaje Kurir, u pitanju je bila proslava kraja školske godine, a jedan izrevoltirani otac odlučio je da dječje slavlje prekine i bijes prema svom sinu iskali pred punim dvorištem djece.

Direktor škole za Kurir je rekao da se incident desio u ponedjeljak negdje oko pola jedan, kada su maturanti sami organizovali proslavu i pozvali trubače. Pukom srećom, incident se desio dok su još nastavnici i razredne starješine bile u školi.

“Dječak koji je pretučen nije maturant, već đak sedmog razreda, koji se priključio slavlju drugara maturanata. U jednom trenutku došao je njegov otac, i niko nije mogao ni da posumnja šta će uslijediti. Nisam bio u školi kada se to desilo, ali sam bio šokiran kada sam video batinjanje na video snimku. Otac je izvukao dijete i krvnički ga tukao, a cijeli incident spriječila je jedna naša hrabra nastavnica”, rekao je direktor škole i dodao da je škola odmah nakon incidenta reagovala.

Odmah danas je, prema njegovim riječima, zasjedao tim za nasilje u školi, pričalo se o tome, i predložen je plan zaštite djeteta.

“Cijeli slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi tog mesta, i školskoj upravi Niš. U stanici sam izjavu dao i ja kao direktor, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće.

PROČITAJTE  Mina zbog ljubomore namjerno zarazila dvije drugarice i njihove momke, a onda ju je stigla Božja kazna

O cijelom slučaju obaviješten je tužilac i protiv oca će biti pokrenut postupak, ispričao je sagovornik.

Kako je dodao, škola je spremna za saradnju sa nadležnima, ali je prioritet njima sam đak koji je pretučen, kao i djeca koja su to nasilje gledala.

“Djeca koja su se tamo zatekla doživjela su veliku traumu. Vidno je bilo da su se djeca ukočila od straha, i sa njima će ponaosob narednih dana biti obavljen razgovor kako se to ne bi odrazilo na njihovo psihološko stanje. Što se pretučenog dječaka tiče, on danas nije bio u školi jer je bio u Centru za socijalni rad i na ljekarskim pregledima. Čim ponovo krene na nastavu, naš psiholog će tom sedmaku pružiti punu pažnju kako bi mu se pomoglo da traumu prebrodi što prije”, zaključio je on.

Autor: Krtice.net

Vučić: Kako nijedan Hrvat nije osuđen za zločine nad Srbima u Hrvatskoj?

Nakon presude Ratku Mladiću oglasila se i Jelena Karleuša — Napisala je samo jednu rečenicu