in

Otkrili su ko je zapravo ubica Marjan Stamenković. Javnost je užasnuta

Rezultati obdukcije tijela Sare pokazali su da su prve pretpostavke sa uviđaja bile tačne – ubica je u djevojku ispalio 6 metaka. Na telu djevojke bile su četiri prostrijelne i dvije ustrijelne rane u predjelu leđa.

Marjan Stamenković (47) ubio se u ponedeljak uveče u Vranju, nakon što ga je policija opkolila, pošto se sumnjiči za ubistvo djevojke Sare A. (27) na benzinskoj pumpi, a Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju njegovog tijela.

Sve okolnosti pod kojima je stradao, biće rasvjetljene, poručuje Danijela Trajković, viši javni tužilac.

Inače, rezultati obdukcije tijela Sare pokazali su da su prve pretpostavke sa uviđaja bile tačne – ubica je u djevojku ispalio 6 metaka. Na telu djevojke bile su četiri prostrijelne i dvije ustrijelne rane u predjelu leđa.

Marjan Stamenković već je ranije osuđivan za ubistvo, kao i za pokušaj ubistva. On je u noći između 12. i 13. januara 1998. godine ubio Vranjanku A. T., a 22. novembra 2006. godine pokušao je da ubije H. T. Lj., koju je više puta ubo nožem u grudi, ali je djevojka preživjela.

Pričao o zločinima do najsitnijih detalja, bez krivice

Dejan Dimić, novinar iz Vranja, koji je izvještavao sa ranijih suđenja Marjanu Stamenkoviću, kaže da u svojoj karijeri nije naišao ni na jedan sličan slučaj, kao što je bilo suđenje Marjanu.

– Ništa slično u sudskoj praksi do sada ovde nije viđeno. Njegova suđenja su bile prave predstave za sve prisutne. Tako se on ponašao, volio je da komunicira sa publikom, da namiguje da razgovara, da dobacuje. Onda imao je veoma bizarna objašnjenja za situacije koje su prethodile izvršenju krivičnih djela. Kada je imao riječ da nešto kaže, pričao je u najsitnije moguće detalje, bez osjećaja krivice, bez kajanja, kao da ništa nije uradio, kao da nije svjestan da će posle otići u zatvor, kao da priča o nečemu najobičnijem, svakodnevnom, a ne o ubistvu – sjeća se Dimić.

PROČITAJTE  Najbrže razvijena vakcina IKAD nastala je za 4 GODINE!

Sakrivao se od policije danima

Marjan Stamenković je posle pokušaja ubistva i dok se nalazio u bjekstvu, došao na odjeljenje hirurgiju gdje je ležala teško povrijeđena H. T. LJ. Djevojka je potom prebačena u beogradski Urgentni centar gdje je imala stalnu policijsku zaštitu.

Poznat je po uspešnom izbegavanju policijskih potera. Posle prvog ubistva on je dve nedelje bežao, dok je policija tragala za njim, a posle pokušaja ubistva 2006. uspevao takođe da beži pet dana.

Grešku je napravio je kupujući pljeskavicu na vranjskoj autobuskoj stanici, gdje je uočen i prijavljen policiji.

Zdrava i uračunljiva osoba

Danijela Trajković, viši javni tužilac, kaže da u njihovoj kaznenoj evidenciji stoji da je Stamenkoviću suđeno kao zdravoj i uračunljivoj osobi.

– Nema podataka da je imao neko duševno oboljenje. Takvih podataka nema u ranijim postupcima – pojašnjava Trajkovićeva.

Takođe, ni u Višem sudu u Vranju nemaju podatke da mu je suđeno kao osobi koja ima neku bolest tog tipa.

U čaršiji su se pojavile glasine da je imao mere nadzora, što policija, tužilaštvo i sud demantuju. On je odslužio kazne, i od 2017. godine je bio slobodan.

Autor: Krtica.net

Šaban ga pozvao poslije nesreće! Darko Lazić otkrio šta mu je pjevač rekao: Bio je bijesan, samo sam spustio glavu!

Ljudi dijele status Srbina koji je objasnio zašto nije gledao Daru iz Jasenovca: Zbog ovog razloga ćete se dobro zamisliti