in

Otvaraju se frizerski i kozmetički saloni, cvjećare, ali ima jedan uslov

Stožer civilne zaštite HNŽ-a (HNK) priopćio je kako su donesene izmijene i dopune za tri ranije zapovijedi.

Stavljena je van snage zabrana rada malih obrta/zanatskih radnji, te nova zapovijed stupa na snagu 4. maja.

Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera (socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i sl.

Broj osoba koje se mogu okupiti sada je promijenjena na deset osoba na jednom mjestu uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice). Ova zapovijed stupa na snagu 4. maja 2020. godine.

Stariji od 65 uz već dopuštena razdoblja kretanja tokom sedmice mogu kretati i nedjeljom u vremenu od 8 do 13 sati, a mlađi od 18 godina nedjeljom u vremenu od 14 do 20 sati.

Ranije su dopuštena razdoblja u kojima se stariji mogu boraviti vani ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a mlađi od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom u razdoblju od 14 do 20 sati.

Autor: Krtice.net

Počeo je novi izazov na društvenim mrežama. Mnogo je gluplji od onog s jastucima

ZLOČIN KOJI JE ZALEDIO BALKAN Danima je prijetio osvetom bivšoj djevojci, a onda je počeo pakao