in

Ovca se vratila sedam godina nakon što je pobjegla. Niko ne može vjerovati u ono što se desilo s njom

Merino ovca Prickles koja je prije sedam godina za vrijeme velikih požara pobjegla s jedne farme u Tasmaniji, nedavno se vratila kući, a njezini vlasnici u šali kažu da je bila u samoizolaciji.

Nakon velikih požara koji su 2013. zahvatili i selo Dunalley, Prickles je krenula u avanturu koja je trajala sedam godina. I premda je priča o njezinu putovanju puna nepoznanica, jedno je sigurno – sedam godina nisu je ošišali.

Vlasnica farme Alice Gray je za Australian Broadcasting Corporation rekla da je Prickles bila maleno janje kada je pobjegla prije sedam godina. Nedavno ju je, dok je s članovima porodice pripremala roštilj iznenadila golema paperjasta lopta koja je ušetala na farmu. Roštiljanje se ubrzo pretvorilo u lov na ovcu.

“U divljini se naša Prickles pretvorila u veliku vunenu loptu, no sada izgleda vrlo zdravo i sretna je među svojim novim prijateljima”, kaže Gray te dodaje da je ovca u međuvremenu preskočila čak sedam šišanja.

Kaže i da neredovito šišanje merino ovce tokom dugoga perioda životinji može prouzročiti brojne probleme. Jedan od njih je i nemogućnost reguliranja tjelesne temperature, zbog čega se može pregrijati i uginuti.

Gray i njezina obitelj odlučili su iskoristiti priču o odbjegloj ovci u humanitarne svrhe te prikupiti novce za sve potrebite koji se bore protiv koronavirusa.

Cilj im je da putem kampanje MyCause za neprofitnu organizaciju ‘Australija za UNHCR’ prikupe 12.000 dolara što su ih namijenili onima koji nemaju pristup zdravstvenoj skrbi u vrijeme koronavirusa, a dosad je ukupno uplaćeno 9557 dolara.

“Da biste nam pomogli u ovome zabavnom natjecanju, molimo vas da nam se pridružite, donirate i najmanju svotu novca i pokušate pogoditi koliko kilograma teži Pricklesino runo”, pozvali su članovi porodice Gray sve ljude dobre volje.

PROČITAJTE  Piton se namučio da uhvati impalu, ali onda se dogodilo nešto što nije očekivao

Podaci o težini runa bit će poznati 1. maja, a pobjednik će dobiti potvrdu o izvrsnosti.

Autor: Krtice.net

Novi neobičan simptom pojavio se kod oboljelih od koronavirusa

TRAGEDIJA Poznati pjevač narodne muzike ubijen u svojoj kući