in

Ove 3 kombinacije hrane donose nam zdravlje!

Ubrzavaju metabolizam, podstiču proizvidnju kolagena i drže nas zdravim!

Paradajz i ulje

Paradajz je, kao i mnogo drugo crveno voće i povrće, obogaćen likopenom (ovo je glavna komponenta koja određuje boju ploda). Likopen pozitivno djeluje na cijelo tijelo, podstiče proizvodnju kolagena i pomaže u borbi protiv ultraljubičastog svjetla. Hranu koja sadrži ovu supstancu najbolje je jesti sa zdravim mastima kao što je ulje avokada.

Citrusi i zelenilo

Ako pazite na svoje zdravlje, verovatno znate o blagodatima zelenih salata. Međutim, jesti ogromnu posudu takve hrane može biti izuzetno teško. Problem se lako rješava: dodajte citruse. Limunov sok ne samo da ubrzava metabolizam, već se lako sprijatelji sa željezom koje sadrži zeleno povrće.

Grah i riža

Ako vam salata i dalje nije dovoljna, onda vas ova kombinacija neće držati gladnim. Riža sadrži mnogo korisnih elemenata: kalijum, cink, željezo. Uprkos činjenici da je ova žitarica obogaćena složenim ugljenim hidratima, ona nema visok sadržaj kalorija. Zauzvrat, mahunarke su bogate proteinima, tako da vam ovaj dvojac neće pomoći samo kod ručka, već i uravnotežiti vašu ishranu.

Autor: K. B.

Osam psiholoških trikova koji rade na svima

Ovo vam može pomoći da vratite čulo mirisa nakon preboljenog koronavirusa