in

Ove fotografije snimljene su samo nekoliko trenutaka prije katastrofe

Na prvi pogled možda izgledaju kao najobičnije fotografije, no ovi prizori su slikani samo nekoliko trenutaka prije velikih katastrofa i tragedija.

Iza njih se kriju priče koje će se još dugo pamtiti.

1.

Posada space shuttle Challengera ide na svoj posljednji let. Challenger je eksplodirao samo 73 sekunde nakon lansiranja iz Cape Canaverala.

2.

Medicinska sestra Mayinga N’Seka slikana je 1976. godine tokom velike epidemije ebole. Njen trud i predanost poslu imao je loše posljedice – ubrzo nakon ovoga se i sama zarazila te umrla.

3.

Teroristički napad u Omaghu, Sjeverna Irska. U crvenom automobilu nalazila se bomba koja je ubila 29 ljudi i ozlijedila još 220 njih. Muškarac s djetetom je preživio, autor fotografije nije.

4.

14-godišnji dječak Keith Sapsford se prije leta Sydney – Japan skrivao u prostoru za kotače putničkog aviona. Fotograf John Gilspin isprobavao je svoju novu kameru i slučajno slikao pad i smrt nesretnog dječaka.

5.

Snimka sigurnosne kamere prikazuje profesora Williama Sandersa koji je na dan masakra u američkoj školi Columbine spasio više od 100 učenika. Kasnije su ga upucali, nije preživio.

6.

Zadnja fotografija s leta 571 iz Urugvaja. Avion se srušio 13. oktobra 1972. godine u Andama, a preživjeli putnici su bili prisiljeni jesti meso umrlih kako bi preživjeli. Nakon 72 dana spašeno je 16 njih koji su i dalje bili živi.

7.

 

Profesionalni kaskader Robert Overcracker jet skijem je skočio s Niagarinih slapova kako bi privukao pažnju medija i ukazao na problem sve većeg broja beskućnika. Padobran mu se nije aktivirao, a Robert je u padu poginuo.

PROČITAJTE  Objavili su video nadzornih kamera na kom se jasno vidi kad Marjan ubija Saru hicima iz pištolja

8.

 

Auto kamera snimila je pad Transasia leta 235 u Tajvanu. Od 58 putnika preživjelo je 15 njih.

9.

Dok su čekali početak koncerta benda Eagles of Death Metal, Gilles Leclerc i Marianne Labanane slikali su selfie u pariškom klubu Bataclan. Samo nešto kasnije, dogodio se teroristički napad u kojem je život izgubilo preko 100 ljudi. Marianne je preživjela, Gilles nije.

10.

Posljednji trenuci Harambea, gorile ubijenog nakon što je nečije dijete palo u njegovu nastambu u zoološkom vrtu američkog grada Cincinnati.

Autor: Krtice.net

Pjevačica pokazala snimak sa ultrazvuka: Beba joj pokazuje srednji prst

SAHRANJENA PORODICA ILIĆ IZ LESKOVCA Uznemirujući prizori na sahrani zgrozili javnost