in

Ovo je biljka za koju kažu da vam daje besmrtnost

Ukoliko želite da poboljšate kondiciju, imate srčanih problema ili jednostavno želite da budete zdravi i poletni, ovo je biljka za vas

Jiaogulan (lat. Pentaphillum Ginostemma) bogata je mineralima, vitaminima, proteinima i aminokiselinama koje doprinose njegovim antioksidacijskim, antimikrobnim, antispazmodičkim, sedativnim i tonizirajućim svojstvima.

Najvažnije je spomenuti da biljka u sebi sadrži velike količine saponina gipenozida, kojih ima tri do četiri puta više nego u ginsengu. Jiaogulan je bogat antioksidansima glutationom i superoksid dismutaze, koji štite stanice tijela od oštećenja i tako sprječavaju bolesti i prirodno potpomažu procese izlječenja. Antioksidansi su važan faktor u liječenju raka, bolesti jetre, dijabetesa, arterioskleroze, artritisa, pa čak i samog procesa starenja.

U jednoj od studija provedenoj na oko tisuću ispitanika pokazalo se da je Jiaogulan jako efikasan u smanjivanju lošeg kolesterola i triglicerida. Također, utvrđeno je da podiže dobar kolesterol, što smanjuje i rizik od srčanog i moždanog udara. Ujedno poboljšava rad i snagu srca te može da modulira krvni tlak za čak 80%.

Drugo istraživanje na 200 sportaša dokazalo je da poboljšava izdržljivost i oporavak, te je stoga pogodan za svakoga ko želi da poboljša svoje tjelesne performanse.

Ova ljekovita biljka liječi cjelokupan organizam
Jiaogulan uravnotežuje hormone i smanjuje stagnaciju krvi u abdominalnom predjelu, te time povećava i šanse za začeće.

Njegova ljekovita svojstva protežu se na jetru, koju štiti od toksičnih kemikalija. Jiagoulan jako dobro djeluje na naša pluća, jer je primjetno efikasan u liječenju bronhitisa. U mnogim studijama poboljšanje je uočeno kod 95% ispitanika.

Zbog svojih povoljnih utjecaja na ljudski metabolizam, pogodan je i kao pomoć za mršavljenje, ali i u slučaju da se želite udebljati. Poboljšava i jača probavu, pomažući premršavim osobama da lakše apsorbiraju nutrijente i povećaju mišićnu masu.

Ova biljka vam pomaže i da lakše zaspete, te da imate miran san. U studijama je ustanovljeno poboljšanje kvaliteta sna kod 90% ispitanika. Jiaogulan povoljno djeluje na cirkulaciju, imunitet, živčani sistem, probavu, zdravlje jetre i slezene, razinu energije, digestivni sistem, hormone, disajni i mokraćni sistem.

PROČITAJTE  Fotografija ih koštala slobode: Par završio iza rešetaka nakon objave na društvenim mrežama

Dobar je kao pomoć kod raka

Jiaogulan sprječava razvijanje kancerogenih stanica i usporava rast već formiranih tumora stimulacijom stanica imuniteta. U Kini se daje i tijekom kemoterapije i zračenja jer ubrzava oporavak organizma.

Dobar je čaj od ove biljke

Uzmite žličicu suhe biljke ili dvije žličice svježe biljke te kuhajte tri minuta u 2 i pol dcl vode, zatim procijedite. Što duže lišće ostavite da stoji u vodi, to će čaj biti slađi. Također je izvrstan i kao hladni napitak.

Macerat Jiaogulan je dobar za njegu kože

Prelijte lišće Jiaogulan ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Ostavite dva tjedna na toplom mjestu i povremeno protresite. Procijedite ulje kroz gazu u tamnu staklenu bocu. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. Ovo ulje možete da koristite za njegu problematične kože ili za pravljenje krema. Jiaogulan podstiče cirkulaciju, čini kožu glatkom, svježom i elastičnom.

Tinktura od Jiaogulana

U tamnoj staklenci pomiješajte jedan dio lišća Jiaogulana s četiri dijela ruske votke. Držite 30 dana na tamnom mjestu, dva puta na dan protresite. Dobro procijedite kroz gazu i čuvajte na tamnom mjestu. Ovom tinkturom možete da napravite četverotjednu kuru. Na početku uzimajte po par kapi tinkture i držite nekoliko minuta ispod jezika. Ovu dozu postepeno povećavajte do 2 do 3 žličice na dan.

Izvor: https://geek.hr/ludakrava/ovo-je-biljka-za-koju-kazu-da-vam-daje-besmrtnost/#ixzz6NX8dxo8D

Autor: A. P.

Imate li tajnu koja bi vam mogla uništiti život? Ovi ljudi imaju

14 fotografija koje morate vidjeti da biste bolje razumjeli svijet