in

Ovo je pet najhrabrijih pasmina

Većina pasa je toliko odana svojim vlasnicima da je za njih spremna sve učiniti. Iznimnu hrabrost pasa dokazuje i činjenica da su spremni riskirati i svoj život za vlasnika

U nastavku donosimo popis pet najhrabrijih pasmina.

 

  1. Kanarski pas

Kanarski pas je rijetka, velika i hrabra pasmina. Dresura i rana socijalizacija je vrlo važna za ovu pasminu. Ovi psi su apsolutno odani vlasnicima, uvijek oprezni i sumnjičavi prema drugima. Ne preporučuju se početnicima, ali ako se vlasnik pravilno odnosi prema njima, bit će jako nježni porodični čuvari.

  1. Belgijski ovčar

Belgijski ovčar je poznat kao okretan, oprezan, odan i hrabar pas. U posljednje vrijeme najpoznatiji su kao kao policijski psi, a često rade i s gorskim službama spašavanja. Ove prijateljske pse je lako trenirati. S druge strane, riječ je o vrlo energičnim psima, za mnoge čak i preenergičnima.

  1. Rotvajler

Rotvajler spada u sam vrh najodanijih pasa koji obožavaju svog vlasnika i porodicu. Izuzetno su pametni i snažni psi čuvari. Bez obzira na veličinu i snagu prijetnje, oni će joj se suprostaviti ako je to potrebno. Dakle, ako tražite mirnog, ali opet snažnog i pametnog porodičnog čuvara, rotvajler je odličan izbor za vas.

  1. Doberman

Pasmina koja ima sve odlične karakteristike kada je u pitanju obrana vlasnika je definitivno doberman jer se i uzgaja u tu svrhu. Dakle, osim hrabrosti, ovi psi su neustrašivi, suzdržani i pametni.

  1. Njemački ovčar

Njemački ovčar je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih pasmina pasa na cijelom svijetu, a to uopšte ne iznenađuje kada se pogledaju iznimne karakteristike.

 

Vrlo su inteligentni, odani, samouvjereni, poslušni i neustrašivi.

 

Hrabrost njemačkih ovčara potvrđuje činjenica da će za svoje najmilije riskirati svoj život.


(index)

Autor: Z. K.

Sve se isto pumpaju! Pjevačica oplela po koleginicama: Za svaku sitnicu trče kod plastičnog hirurga

Georgina: „Najviše volim kad Cristiano ode negdje. Tada jedem ono što mi ne da“