in

OVO JE POTRESLO PLANETU Koronavirus je prilagođen da se prenosi na čovjeka!

Kontroverzna nova naučna studija dovodi u pitanje tvrdnje kineskih vlasti da je pandemija korona virusa potekla sa pijace u Vuhanu na kojoj se prodaju plodovi mora, ali i druge životinje za ishranu

Kontroverzna nova naučna studija dovodi u pitanje tvrdnje kineskih vlasti da je pandemija korona virusa potekla sa pijace u Vuhanu na kojoj se prodaju plodovi mora, ali i druge životinje za ishranu.

Analiza svih dostupnih podataka koju su obavili biolozi jasno pokazuje da je smrtonosan virus Sars-Cov-2 dospio na pijacu tako što ga je donio neko ko je već bio zaražen, a na veliko iznenađenje naučnika virus je “već bio prilagođen da se prenosi na čovjeka”, što je veoma rijetka karakteristika.

Novo istraživanje dodatno će podgrijajati sumnje da Peking očajnički nastoji da prikrije pravi izvor epidemije, koja je prouzrokovala smrt 100.000 ljudi I tešku globalnu ekonomsku krizu.

Studiju su obavili Alina Čan i Ben Deverman sa Instituta “Brod”, ogranka Univerziteta Harvard, i Tehnološkog instituta Masačusets, i Šing Džan sa Univerziteta Britanske Kolumbije (Kanada).

Oni kažu da istraživanje nedvosmisleno navodi na zaključak da je virus potekao izvan pijace u Vuhanu.

Prema njihovim riječima, “genetski podaci dostupni javnosti ne ukazuju na prenošenje virusa između vrsta na pijaci”. Oni traže da se ispitaju svi mogući putevi prenosa virusa sa životinje na čovjeka, uključujući i tvrdnje da je virus potekao iz laboratorije.

– Treba ispitati mogućnost da se genetski neizmijenjen prekursor prilagodio ljudima dok su ga proučavali u laboratoriji – navodi se u studiji.

Studija je objavljena u trenutku kada su sve snažniji pritisci na Kinu da otkrije pravi izvor epidemije, kako bi se stručnjaci stvarno upoznali s bolesti i mogli da razviju vakcinu, te spriječe izbijanje novih epidemija.

Prema zvaničnoj kineskoj teoriji, virus je potekao sa pijace u Vuhanu na kojoj se prodaju i divlje životinje, a tu teoriju je podržala i Svjetska zdravstvena organizacija.

PROČITAJTE  STRAŠNA EKSPLOZIJA U KINI: Troje mrtvih nakon požara u laboratoriji Huaweija

Autor: Krtica.net

NISTE ZADOVOLJNI POSLOM? POGLEDAJTE OVO! 10 najgorih poslova na planeti

Doktor Kon POTVRDIO: Srbija vraća mjere zabrane ukoliko se ovo dogodi