in

Ovo je simptom virusa korona koji se javlja u toku hoda

Simptomi korona virusa pružaju stalni uvid u to kako patogen SARS-CoV-2 utiče na ljudski organizam

Simptomi korona virusa pružaju stalni uvid u to kako patogen SARS-CoV-2 utiče na ljudski organizam, a sve češće se ističu simptomi koji se tiču mozga, a tu je i jedan znak pomoću kojeg možete posumnjati na virus dok hodate.

Kako navode britanski stručnjaci, glavni simptomi o kojima treba da vodimo računa su i dalje kašalj i visoka temperatura. Takođe, još uvijek važi da većina populacije može imati blage simptome, a često i asimptomatske koji neće zahtijevati hospitalizaciju.

Međutim, brojne studije ističu nove simptome u raznim dijelovima tijela koje nikada ne biste povezali sa ovom respiratornom infekcijom.

Stoga, kod određenog broja ljudi kod kojeg su se potom javili teški oblici bolesti ispostavilo se da je bolest uticala na funkcije mozga, pokazalo je istraživanje objavljeno u naučnom časopisu JAMA.

Studija sprovedena u Vuhanu otkrila je da korona virus šteti mozgu i nervnom sistemu kod čak polovine teže oboljelih pacijenata.

Ti simptomi se javljaju u obliku glavobolje, spoticanja, nerazgovjetnog govora, nervnih bolova i napada.

Štaviše, poseban akcenat je stavljen na ove simptome koji mogu biti najava da će pacijent razviti teške oblike Covid-19.

Autor: Krtice.net

Danas je zbog unakaženog lica zovu kraljicom plastike, a bila je prirodna ljepotica kojoj se svijet divio

Kontroverzna glumica objavila tužnu vijest: “Prerano nas je napustila, srce mi je slomljeno”