in

Ovo su najljekovitiji čajevi na svijetu

Svi znamo da su čajevi veoma korisni i zdravi, a da pojedine vrste mogu potpuno promijeniti naše zdravlje i stanje organizma

Svi znamo da su čajevi veoma korisni i zdravi, a da pojedine vrste mogu potpuno promijeniti naše zdravlje i stanje organizma.

Neke kulture, poput azijskih, koje su i promovisale ispijanje čajeva u cijelom svijetu, smatraju da je ispijanje čaja ne samo dio kulture, već najzdravija navika koja postoji i kojom se čuva i zdavlje organizma, prenosi kodren.com.

Dokazano je da čaj ima višestruke koristi po organizam. Neke od njih su: Pojačava hidratnost organizma, koncentraciju i pozitivnost kao način borbe protiv svakodnevnog stresa.

Budući da uopšte nema kalorija, zeleni čaj je odličan kao dodatak ishrani u borbi protiv kilograma, naročito smanjujući onaj šlauf oko stomaka koji žene imaju. Azijske žene, na primjer, nikada nemaju ovakav višak kilograma, najviše zbog kulture ispijanja zelenog čaja i po više šoljica na dan.

Čaj poboljšava i zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali samo ako se uzimaju dvije-tri šolje dnevno. Naročito je crni čaj odličan za zdravlje krvnih sudova, pražnjenje od masnoća i smanjivanje rizika od infarkta.

Isti taj crni čaj pokazao se odličnim kod problema sa varenjem, utičući na pražnjenje creva i bolju peristaltiku.

Ipak, kako utvrditi koji od tih čajeva je najzdraviji i na najbolji način popravlja organizam? Neki su bogati antioksidansima, neki flavonovidima, neki imaju više kofeina, dok su neki puni magnezijuma. Ako bismo pravili listu najzdravijih čajeva, ona bi morala da krene od zelenog čaja, jer je on dokazano najbolji borac protiv mnogih bolesti.

Autor: Krtice.net

Ovo je 5 najčešćih simptoma moždanog udara! Prepoznajte ih i reagujte u roku od tri sata!

JEDAN OD ČETIRI NAJVAŽNIJA Za vjernike SPC sutra počinje Petrovski post