in

Pismo koje slama srce: Tužitelji roditeljima rekli da je Maddie mrtva, ali ne žele otkriti dokaze

Ovo je istraga ubistva, a ne oko nestale osobe. Bili smo jasni da istražujemo ubistvo i da imamo dokaze za to, rekao je tužitelj Hans Christian Wolters. Kaže da roditelji male Maddie još nisu odgovorili

Njemački tužitelji koji vode istragu oko Christiana Bruecknera (43) poslali su pismo roditeljima Madeleine McCann u kojem im poručuju da je djevojčica mrtva.

No još ne mogu otkriti koji su to dokazi, navodeći da bi time ugrozili istragu oko Bruecknera, koji je glavni osumnjičeni za smrt djevojčice.

Istragu vodi Hans Christian Wolters i on je za Mirror rekao da imaju pojačanu komunikaciju sa Scotland Yardom, ali i istražiteljima u Portugalu, ali da nisu podijelili sve dokaze. Roditelji djevojčice koja je nestala 2007. godine, dok su McCannovi bili na odmoru u Portugalu, nisu reagirali na pismo istražitelj, piše Daily Mail.

– Ovo je istraga ubistva, a ne oko nestale osobe. Bili smo jasni da istražujemo ubistvo i da imamo dokaze za to. Shvatamo bol koju prolaze roditelji koji žele odgovore, ali bolje je za njih da imamo jasan i uspješan kraj ovog slučaja – rekao je i dodao da bi previše detalja prerano moglo ugroziti istragu.

Dodao je da u Njemačkoj sve detalje drže do podizanja optužnice.

Portugalski odvjetnik McCannovih, Rogerio Alves, traži više transparentnosti oko istrage i nada se da će mu portugalski detektivi ove sedmice otkriti koje dokaze imaju, a da su dovoljni za otvaranje slučaja.

– Želim znati imaju li novih tragova i šta se radi. Želim dobiti te odgovore ove sedmice – rekao je.

Autor: A. P.

Iza kamera kultne serije “Seks i grad”: Štikle su im povrijedile stopala, odabrale su karijeru umjesto djece

Na ove znakove horoskopa će najviše uticati retrogradni Merkur! (od 18.juna)