in

PLANETA ĆE DA GORI Pompeo: Virus nije nastao na pijaci, znamo gdje je napravljen i sada slijedi odmazda

Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je danas da postoji mnogo dokaza da je korona virus potekao iz laboratorije u Wuhanu

Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je danas da postoji mnogo dokaza da je korona virus potekao iz laboratorije u Wuhanu, a ne sa obližnje pijace.

“Postoje brojni dokazi da je tamo sve počelo. Od početka smo govorili da je virus potekao iz Wuhana”, istakao je Pompeo za ABC.

On, međutim, nije direktno rekao da li misli da je virus korona namjerno pušten.

Optužio je da kineska strana ne dozvoljava pristup informacijama od značaja i da ovo nije prvi put da je svijet izložen virusima zbog, kako je ocijenio “propusta u radu kineskih laboratorija”, prenosi Tanjug.

Govoreći o razmjeni vatre na granici izmđu Sjeverne i Južne Koreje američki državni sekretar je rekao da su sjevernokorejski vojnici vjerojatno slučajno pucali prema južnokorejskoj postaji na granici, nakon čega je južnokorejska vojska uzvratila vatru.

Sjevernokorejski vojnici pucali slučajno

Sjevernokorejske i južnokorejske jedinice u subotu su razmjenile vatru u graničnom području, čime su podignute tenzije na Korejskom poluotoku dan nakon što su sjevernokorejski državni mediji objavili da je Kim Jong Un posjetio tvornicu, što je prvi izvještaj o njegovom pojavljivanju u javnosti nakon 11. aprila.

Južna Koreja uzvratila je na pucnjeve sa sjevernokorejske strane, ali nije bilo ozlijeđenih.

“Mislimo da je to slučajno. Južnokorejci su uzvratili. Za sada možemo reći da nije bilo gubitaka na nijednoj strani”, kazao je Pompeo, prenosi Hina.

Pompeo je odbio komentirati ima li podatke o zdravstvenom stanju Kima, ali je komentirao Kimovo pojavljivanje u javnosti, na temelju snimke objavljene na sjevernokorejskoj državnoj televiziji.

“Čini se da je čelnik Kim živ i zdrav”, kazao je.

PROČITAJTE  Grčka otvara granice turistima iz 29 zemalja

“Znamo da je bilo dužih perioda u kojima je čelnik Kim izbivao iz javnosti, tako da nije riječ o presedanu”, dodao je.

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong Una zaredala su nakon što se nije pojavio na proslavi 15. aprila kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il Sunga, njegova djeda, prenosi Aljazeera Balkans.

Pogledajte kako su domaće pjevačice izgledale prije plastičnih operacija. Sve i nekako, ali Seka Aleksić…

Balkanca korona nije mogla spriječiti da roštilja. Ova je fotka obišla planetu, s razlogom vjerujte