in

PLANETA SE TRESE Pronađena vakcina za koronavirus!

Preliminarni rezultati laboratorijskih testova pokazali su da su se antitela stvorila kod testiranih miševa nakon što im je bila data nova vakcina koja je uspjela da spriječi da ćelije budu zaražene

Preliminarni rezultati laboratorijskih testova pokazali su da su se antitela stvorila kod testiranih miševa nakon što im je bila data nova vakcina koja je uspjela da spriječi da ćelije budu zaražene korona virusom, prenosi Daily Star.

Italijanski istraživači tvrde da su razvili vakcinu koja je „prva u svijetu“ za neutralizaciju smrtonosnog korona virusa.

Vakicu je razvio rimski Takis Biotech, a njihov izvršni direktor Luiđi Aurisicio otkiro je da njegov tim planira da započne sa isporukom na jesen.

– Koliko znam, za sada smo prvi u svijetu koji smo pokazali neutralizaciju korona virusa vakcinom – rekao je on.

Naučnici širom svijeta zahtjevaju da se razvije vakcina protiv ove bolesti koja je do sada usmrtila više od 260 hiljada ljudi širom svijeta.

Britanski naučnici koji također rade na vakcini znaće do ljeta da li je efikasna i obevezali su se da će proizvesti 100 miliona doza ove godine.

Tim naučnika sklopio je dogovor sa farmaceutskim gigantom AstraZeneca nakon što su prošle sedmice započeli ispitivanja na ljudima pri Univerzitetu Oksford.

Autor: Krtice.net

Bogomoljka uništi stršljena ubicu u samo nekoliko sekundi, snimka je brutalna

OVO NIKAKO NIJE DOBRO Moguća nestašica hrane u supermarketima