in

Planula kuća u Kruševcu dok su 3 djevojčice spavale. Jedva pobjegli kroz prozor, a plamen im odnio sve što su imali

Petočlanu porodicu Milenković iz Kruševca zadesila je velika nesreća

U požaru im je izgorjela kuća, a stvari u njoj postale neupotrebljive. Tri maloljetne djevojčice od 11, 10 i pet godina sa svojim roditeljima Katarinom i Ljubom ostale su bez krova nad glavom.

Kako je majka Katarina u razgovoru za Telegraf.rs objasnila, one su spavale kada je kobne noći buknuo požar. Njen suprug je ugledao otvoren plamen. Uspjeli su da spasu svoje živote, ali ne i dom. Trenutno su kod prijatelja, jer su se mnogi, kaže Katarina, pokrenuli da im pomognu. Ipak, fali sve, počev od peškira, obuće za malena stopala, odjeće, posteljine…

– To se desilo u noći između trećeg i četvrtog maja, oko pola dvanaest u nedelju. Ćerkice i ja smo spavale. Suprug je bio budan, pa je primetio plamen sa spoljne strane. Probudio je nas, međutim, ulazna vrata i balkonska već su bila u plamenu. Morale smo da izađemo kroz prozor spavaće sobe – kaže majka tri djevojčice dodajući da je riječ o prizemnoj kući od oko 70 kvadrata stambenog prostora.

Navodi da je šteta u prednjem dijelu kuće stopostotna, te da su uništeni dnevni boravak, kuhinja, hodnik.

– Sad smo kod prijatelja, oni su nam izašli u susret. Mnogi su se pokrenuli da nam nađu neki smještaj dok se kuća ne reguliše. Može da se popravi, jer su nekim slučajem spavaće sobe ostale netaknute. Jesu čađave, moraju da se okreče, da se srede, ali ostale su cijele – kazala je da ima nade, te da je uzrok požara problem sa električnim instalacijama.

Kaže da djevojčice nisu imale vremena da se uplaše, te da se spasavanje odvilo munjevito.

PROČITAJTE  ZBOG DELTA SOJA: U Sloveniji se razmatra kombiniranje vakcina "Pfizer" i "AstraZeneca"

– Iz kuće smo izašli nepovrijeđeni. Čim me je suprug probudio, ja sam uletjela kod njih u sobu, zatvorila vrata, otvorila prozor. Suprug je izletio kroz drugi prozor i ja sam mu djecu tako proslijedila. I ja sam tuda izašla. Komšije koje su primjetile, odmah su pritrčale, krenule da gase vatru sa spoljne strane i zvale vatrogasce – objašnjava gotovo u slikama.

Kaže da ne zna odakle da počne da nabraja neophodno.

– Potrebna je garderoba, obuća… Sve je to uništeno, natopljeno vodom i gareži, nije za upotrebu. Posteljina, peškiri… Maltene sve. Više ne znam ni ja. Po ceo dan sam na telefonu – kaže dodajući da su mnogi čuli za njihovu nesreću i da se javljaju sa željom da pomognu.

Ipak, sa institucijama, kaže Katarina, tek treba da stupi u kontakt.

– Centar za socijalni rad u Kruševcu još nije počeo da radi sa strankama. Videćemo ovih dana, planiram i kod njih da odem, i u Crveni krst i u Opštinu… – navela je: – Danas sam otvorila račun. Morala sam, javljali su se ljudi koji su željeli da uplate neku svotu novca.

Račun na koji možete uplatiti novac je: 200121478951 26 Banka poštanska štedionica a. d. na ime Milenković Katarina, Kupačka 1, Malo Golovode.

Autor: Krtice.net

ZA 4 MINUTA OSTALA BEZ OBA SINA Potresna ispovjest majke nastradale braće tjera tugu u srca

Doktor Kon više nije mogao da ćuti: Evo šta je poručio onima koji se protive vakcinaciji