in

Pogledajte šta je koronavirus uradio sa planete

Fotografije gradova ‘prije i poslije’ pandemije otkrile su kako je zagađenje zraka vidljivo smanjeno nakon što je polovica svjetske populacije stavljena pod karantinu zbog korona virusa

U Italiji (prvoj europskoj zemlji koja je započela potpunu karantenu), je nestala magla nad Milanom, dok je Veliki kanal u Veneciji bez smoga jer su turisti prisiljeni ostati kod kuće.

New Delhi u Indiji često se svrstava među najzagađenije gradove na svijetu, a slike snimljene prije dvije godine prikazuju hrpu gustog dima koji stoji nad gradom. No, nove slike pokazuju vidljivo plavo nebo, a sve zato što je ljudima naređeno da ostanu kod kuće.

Slične scene zabilježene su i u Jakarti, Indoneziji i Islamabadu u Pakistanu, nakon što su i one također stavljene pod potpunu ili djelomičnu karantinu, prenosi 24sata.hr.

Također, tim istraživača sa Sveučilišta Cambridge, u Velikoj Britaniji, primijetio je vezu između visoke razine zagađenja zraka i veće stope smrtnosti od korona virusa. Naime, dva područja u Engleskoj s najvećim brojem smrtnih slučajeva od korona virusa, London i Birmingham, također imaju i najvišu razinu dnevnog onečišćenja zraka.

Slično istraživanje provedeno na Sveučilištu Harvard pokazuje da je stopa smrtnosti bila za 15 posto viša u globalnim regijama s visokim zagađenjem. Zato je WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) upozorila zemlje u Latinskoj Americi, Africi i Aziji na lošu kvalitetu zraka, te da to uzmu u obzir prilikom planiranja reakcije na korona virus, piše Daily Mail.

Milano

Venecija

Jakarta

Islamabad

Autor: Krtica.net

Kada vidite kako je ovim ljudima u karantenu, vama će vaš lakše pasti

Više od 900.000 djece na svijetu dobilo je ovakva nenormalna imena: Evo koja su najčešća