in

POGLEDALA SUPRUGOV TELEFON I ŠOKIRALA SE Jedna fotka je uzrok rasprave koju neće zaboraviti

Zašto si me, za ime boga, slikao iz ovog ugla? Jesi li ti normalan?, vrisnula sam

Zašto si me, za ime boga, slikao iz ovog ugla? Jesi li ti normalan?, vrisnula sam.

Tako priču o ovoj bračnoj raspravi počinje Laura Maca, blogerka iz Amerike, a njena priča podstakla je na raspravu mame širom sveta. Njen tekst prenosimo vam u cjelosti.

Odjednom sam postala tako nesigurna i stidljiva, i zapitala sam se zašto, prenosi Kurir.

Odmah sam se sjetila dana kada je slikao mene i našeg novorođenog sina. Okačila sam je na Fejsbuk, a neko mi je u komentarima preporučio piling koji odstranjuje ožiljke od akni i kremu koja krije podočnjake. Sve to neposredno nakon što sam se porađala 14 sati. Ipak, osetila sam se užasno loše i postiđeno. Zapravo, na trenutak je ta postiđenost uspjela da zasjeni sreću koju sam osjećala jer u rukama držim svoje dijete.

 

View this post on Instagram

 

#cellulite is #normal – at any size

A post shared by Laura Mazza BAppSc(Psych) MSW (@itslauramazza) on

Sjećam se i žene koja mi je šapnula da bi mi haljina mnogo bolje stajala da ispod nje nosim steznik – tri mjeseca nakon što sam imala carski rez. I ne samo to, zapravo mi se dopadalo kako mi stoji ta haljina, i to bez steznika.

Kada sam pitala u jednoj Fejsbuk grupi koje su najbolje vježbe za razmaknute trbušne mišiće, izbombardovali su me ponudama za omotače za stomak koji navodno tope masne naslage.

Kada sam pitala drugaricu da ide sa mnom da mi pomogne da kupim kupaći, kao iz topa ispalila je: “Idemo u plus-sajz odeljenje, tamo su najbolji kupaći sa steznicima”.

PROČITAJTE  Doktor na Dugom otoku odbija dati vakcinu ljudima: 'Sve što se radi je fašistička diktatura...'

Sve te savjete i ponude dobijala sam od žena. Ne krivim ih i nisam ljuta na njih. Tako ih je društvo naučilo, da uvek moraju da budu dotjerane i “lijepe”. One su zapravo mislile da mi pomažu tim ponudama.Oduvijek nam pune glavu – porodi se i iste sekunde vrati tijelo u djevojačko stanje. Ako to ne uspiješ, lenja si. Ne trudiš se dovoljno.

Zato, ako ne uspiješ, moraš svima da objašnjavaš da nisi lijena i da se trudiš. A realnost je takva da smo se upravo porodile i da nema nikakve sramote u tome što smo se malo ugojile i opustile.

 

View this post on Instagram

 

I saw this photo in my husbands phone, and I said “why the hell would you take a photo of me at that angle?” I became so self conscious. But why? It reminded me when I took a photo of me and my newborn son and someone asked me if I wanted to try a scrub that got rid of acne scars and a cream that rid me of dark lines under the eyes – I had been in labour for 14 hours. But it made me feel bad about myself, even though i was feeling euphoric. I also once had a girl tell me quietly that my dress would look better if I had some spanx on – I had a cesarean three months prior to that. I loved the way I looked in that dress. I asked a Facebook group about the best physio for muscle separation and was bombarded with sales for stomach wraps. I asked a friend to help me find bathers and she said “right, straight to the plus size section, they have the best Tummy control” All of these were women. I don’t blame them. I’m not angry. This is what society has taught them, this is what cultural pressures have led them to believe and so much so, that they feel it’s okay to say it to their fellow sisters as if it’s helping us. It’s hammered into us, you give birth. You bounce back. You don’t? And you’re lazy. You’re not trying hard enough. You have to justify yourself to everyone of why your body has changed so much… but the reality is, it’s because you had a fucking baby. Why is that so shameful? I have cellulite. So does most of the population. We all have uteruses, and organs and some of us have evidence of a place where a baby once lived, and that’s why our bellies are the way they are. Imagine if we just spent time appreciating all that we can do, the amazing life creating vessels that we are, instead of trying to scrub, wrap, and hide all that we have done? Imagine we valued ourselves and each other like we deserved to be. Imagine how better we would all feel? Body confidence starts within, but our surroundings are responsible for it too. So my husbands response? “You looked so happy!”… that’s all he saw, not my cellulite, not my imperfections. He saw a happy wife enjoying a moment, and he was right. I was happy. I am happy, That’s all that matters.

A post shared by Laura Mazza BAppSc(Psych) MSW (@itslauramazza) on

Imam celulit, kao i većina žena. Sve mi imamo i materice, unutrašnje organe, a veliki broj nas i fizički dokaz u vidu ožiljka o tome da smo se porodile. Beba je nekada živjela u našem stomaku, zato sada izgleda tako kako izgleda.

PROČITAJTE  Bh. muzičar se hvalio na FB novim Audijem: "sirotinjski, koronski". Jutros su mu ga zapalili

Zamislite koliko bismo srećnije bile da smo to vrijeme, koje smo uložile u pilinge, dijete, masaže i napitke, provele diveći se svom tijelu i djetetu koje je donijelo na svijet? Zamislite kako bi svet bio lijep da cijenimo same sebe onako kako zaslužujemo. Da, samopouzdanje dolazi iznutra, ali ipak je i okolina donekle odgovorna za to šta mi mislimo u sebi.

A šta je muž odgovorio na moj vrisak?

– Ali izgledala si tako srećno, htio sam da to uhvatim!

On nije vidio moj celulit i nesavršenosti. Vidio je svoju ženu koja uživa u trenutku. I bio je u pravu. Bila sam srećna. Srećna sam, to je sve što je važno.

Autor: Krtice.net

RODITELJI U SRBIJI BIJESNI Doveli djecu u vrtić, a na vratima ih sačekalo zaprepaštenje

Dara Bubamara više neće da ćuti zbog odvratnih poteza kolega sa estrade: Ma, meni je ovo FUJ!