in

POJAVILO SE NOVO ŽARIŠTE Dr Stevanović šokirao javnost novom izjavom

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da se epidemija korona virusa u Srbiji ne gasi, već smiruje i da će novooboljelih biti i tokom juna, a možda i kasnij

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da se epidemija korona virusa u Srbiji ne gasi, već smiruje i da će novooboljelih biti i tokom juna, a možda i kasnije.

“Priča se neće završiti u maju. Imaćemo novooboljele i tokom juna, možda i iza toga”, rekao je Stevanović.

On je naveo da je u ustanovi kojom rukovodi popunjenost kapaciteta oko 75 odsto, da se na respiratoru nalazi samo jedna osoba, dok je devet pacijenata na intenzivnoj nezi.

Ipak, Stevanović je upozorio na ponovne oscilacije u broju pregleda za noć što, kaže, govori u prilog tome da se epidemija ne gasi, već samo smiruje.

“Krajem prošle nedelje je bilo do 50-ak pregleda za noć, noćas je pregledan 81 pacijent. Epidemija se ne gasi, ona se polako smiruje, ali to smirivanje može da potraje”, naveo je Stevanović.

On je kazao da se definitivno “ušlo u početak kraja”, te da je najbitnije kako će popuštanje mjera, ali i ponašanje i kretanje ljudi da se odrazi na ukupan broj oboljelih, što će se, navodi, vidjeti u narednih pet do sedam dana.

Novo žarište

Kako je kazao, brine pojava novih žarišta kao što je Leskovac. Na današnjem sastanku sa predstavnicima sindikata, Covid bolnica i ministrom zdravlja, kaže da će izneti stav da se ne smiju značajno smanjivati kapaciteti za prihvat oboljelih jer “iako su nam cifre dobre, ne smijemo da se opuštamo”.

“Moramo biti spremni da primimo sve one koji zatraže pomoć. Priča se neće završiti u maju. Imaćemo novooboljele i tokom juna, možda i iza toga”, zaključio je Stevanović.

PROČITAJTE  POTJERA KOD LAKTAŠA: Pogledajte snimak hapšenja 17 migranata koji su se sukobili s policijom

Autor: Krtice.net

Kina je tražila od SZO da odgodi najavu pandemije, osporavajući prenošenje sa čovjeka na čovjeka

NESTOROVIĆ OPET BRILJIRA! ŠOKIRAO JE NOVOM IZJAVOM O MILANU Šoping će sada biti nevjerovatno povoljan…