in

Pokušali su ući u Srbiju iz Mađarske. Evo kako je to izgledalo

Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Granicu prelaze uglavnom građani Srbije. Dnevno, proteklih sedam dana, pređe između 200 i 300 ljudi. Dolaze uglavnom iz inostranstva gdje su na privremenom radu.

Ispred graničnog prelaza Horgoš je tridesetak automobila: oni ne mogu odmah da uđu, ne treba računati na brz i lak prelazak granice.

Njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija, dežurni ljekar koji svakom pojedinačno ispisuje rješenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.

Oni su i u obavezi da se jave u lokalni dom zdravlja, odnosno lokalni centar za javno zdravlje i tu se upućuju kod epidemiologa, na testiranje.

Sve se to može izbeći ukoliko neko ko dolazi iz inostranstva poseduje pi-si-ar test negativan na korona virus.

Kada sve to prođe, tek onda se odobrava ulazak u zemlju i tek tada predaju svoje pasoše na pregled graničnoj policiji, odnosno cariniku.

Što se tiče Mađarske i Srbije, naši građani koji su u daljini od 50 kilometara s jedne i s druge strane granice mogu nesmetano svaki dan da prelaze granicu na osnovu sporazuma između vlada dvije zemalja.

U Mađarsku se veoma teško ulazi, ne može se turistički ići za sada, mogu samo oni građani koji su u tranzitu od 10 sati prije podne do 10 uveče na Horgošu i prelazu Reske može se ući u Mađarsku i posjedujete sve papire koji su potrebni da dokažete da ste u tranzitu – mjeriće se temperatura.

Ne treba krenuti na put dok se detljano ne informišete u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u konzulatu u Subotici šta je sve potrebno od papira da biste ušli, odnosno prošli kroz Mađarsku.

PROČITAJTE  ŠOK U STUDIJU: Draško Stanivuković na televiziji u vlasništvu kuma Milorada Dodika pročitao imena svih Dodikovih firmi

Autor: Krtice.net

Milanova priča rasplakala regiju: Skupio novac za liječenje, 13 dana kasnije preminuo

Kremu za sunčanje obavezno koristite i u zatvorenom prostoru, a evo i zašto…