in

Postupci Federalnih rezervi doveli su do “totalnog raspada” američke ekonomije

Centralna banka SAD je ove nedelje rekla da će proširiti program kreditiranja i povećati broj lokalnih samouprava od kojih će otkupiti dug. Više od 200 opština biće dozvoljeno da učestvuju.
Todd Horwitz iz Bubba Tradinga govori o najnovijim akcijama Federalnih rezervi i njihovom uticaju na trenutnu situaciju usred krize sa koronavirusom.

„Nisu uradili apsolutno ništa; oni su do sada oko osam puta intervenisali i sve što su zaista učinili je mučenje srednje klase “, kaže Horwitz. „Najbolja stvar koju su mogli učiniti je da naprave program pozajmljivanja, smanje stope i daju im produženo vrijeme da ga plate umjesto da daju više slobodnog novca koji vještački održava berzu i stvarno ništa ne stvara. “

Horwitz objašnjava da davanje novca neće promijeniti ništa dok se zemlja ponovo ne otvori. „I sav taj novac nikome neće pomoći jer nam je na kraju dana potrebna rastuća i pokretna ekonomija u kojoj novac brzo prolazi kroz ekonomiju. Trenutno novac ide u ruke pojedinaca i tamo sjedi. ”

On dodaje da je „na kraju dana, ovo, po mom mišljenju, totalna propast, i Federalne rezerve su na svoj karakterističan način stvorile puno više problema dok su zapravo pokušavale da poprave situaciju koju sada imamo. “

Autor: D. K.

Ruski naučnici razvijaju vještačku inteligenciju koja može da nauči ljudske kognitivne sposobnosti

Metro u New Yorku se zatvara noću radi dezinfekcije vagona