in

Poznata glumica iz “Očajnih domaćica” bi mogla u zatvor na duže vrijeme

Nekoliko holivudskih zvijezda i drugih javnih ličnosti je razotkriveno u do sada neviđenom skandalu

Glumica Felicity Huffman, koju najbolje znamo iz serije “Očajne domaćice”, kao i njena koleginica Lori Loughlin optužene su da su bile dio prevarantske šeme u kojoj su roditelji davali mito, ukupne vrijednosti do 6 miliona dolara, ne bi li njihova djeca upisala elitne fakultete, među kojima su Harvard i Yale.

Iako se zna da ih je posjetio FBI, nije poznato da li su glumice odvedene u pritvor, a njihovi predstavnici za medije još uvjek nisu dali nikakav komentar. Ono što je poznato jeste da većina studenata nije znala da su fakulteti potplaćeni kako bi ih primili.

Tužba kojom je obuhvaćeno više od 50 ljudi, uključujući i Lorinog supruga, Mossima Giannulli, otkrivena je u utorak, a među univerzitetima koji su primili mito su i Stanford, Georgetown i University South Carolina State.

 

View this post on Instagram

 

hey put ur tongue back @bella

A post shared by olivia jade (@oliviajade) on

U tužbi se navodi da je Felicity, zajedno sa suprugom dala više od 15.000 dolara navodne donacije, koja je iskorišćena za prevaru na prijemnom ispitu njene najstarije kćerke, a prijavila je i da je djevojčica izuzetno uspješna u jednom sportu, iako se istim nikada u životu nije bavila. Isto je željela da ponovi i sa mlađom kćerkom, ali je od toga odustala.

Glava cijele operacije bio je izvjesni čovek iz Californie, koji je imao razrađen biznis ne bi li studentima pomagao da upišu željeni fakultet. Roditelji bi mu platili određenu svotu novca, svjesni toga šta čine, a on bi potom potplatio neke od profesora ili trenera na željenoj obrazovnoj ustanovi.

FBI je navodno snimio telefonske pozive između glumica i svjedoka, sa kojima su razgovarale o davanju mita, a koji sarađuju sa istražiteljima.

Autor: D. K.

Ovo je supruga Ljube Aličića: “Ja sam nju iz škole ukrao

Đikić: Drugi val je realnost kod svih virusnih oboljenja