in

“Pravo na abortus ne bih dao ni silovanim ženama!”

Imamo svjedočanstva djece koja su začeta u silovanju u BiH, uspjeli su se realizirati kao sretne osobe, poručio je Raspudnić

Imamo svjedočanstva djece koja su začeta u silovanju u BiH, uspjeli su se realizirati kao sretne osobe, poručio je Raspudnić

Političar Nino Rapudić izjavio je kako pravo na abortus ne bi dao ni silovanim ženama, te da je mali procenat silovanih žena koje se na to odlučuju.

“Imali smo SDP-ov prijedlog koji je problematičan, povjerenstvo koje je 2009. predložio Ustavni sud, ono nakon svega kaže da je neosporiva činjenica da je tokom trudnoće riječ o ljudskom životu, ljudski život počinje začećem, osnovno ljudsko pravo je pravo na život. Ako budemo imali većinu, bit će na tragu zaštite ljudskog života od začeća. Abortus je ubistvo, život treba braniti. Treba ići proaktivno, ženama treba pomoći. Analize pokazuju da su česti ekonomski razlozi, mali je procenat silovanih žena koje se na to odlučuju. Imamo svjedočanstva djece koja su začeta u silovanju u BiH, uspjeli su se realizirati kao sretne osobe. Nemam pravo određivati tko ima pravo živjeti, tko ne”, rekao je Raspudić za N1.

On se suočio sa Sabinom Glasovac iz SDP-a u prvoj predizbornoj emisiji na N1 televiziji na temu ljudskih prava.

Sabina Glasovac mu je replicirala kako zagovara da abortus bude besplatan, siguran i dostupan ženama, jer ga mnoge ne mogu priuštiti.

“Ja sam za život, no i za dostojanstven i slobodan život. Postoje žene koje se nađu u teškoj situaciji, ne znamo što ih tišti i prekid trudnoće vide kao jedino rješenje, to nije laka odluka i s time moraju živjeti. Meni moja majka nije dala život da bi vam država propisivala što ćete raditi sa svojim umom i tijelom. Žena ima pravo na izbor i na zdravlje, zabranom pobačaja nećete smanjiti broj istih, već žene dovesti u situaciju da odlaze ili u druge zemlje ili raditi te zahvate van institucija, što je ugrožavanje njihovog zdravlja. Naš je stav da žensko tijelo ne smije biti državna imovina. Mi smo pripremili zakon koji treba ispraviti sve manjkavosti postojećeg. Činjenica je da je medicinski prekid trudnoće legalan do desetog tjedna, zatim pobačaj nije dostupan jer imate liječnike i klinike koje se pozivaju na priziv savjesti. Mnoge žene ga ne mogu platiti. Želimo da abortus bude besplatan, siguran i dostupan. Ne zalažemo se za pobačaj, no ako je on zadnje rješenje, žena ga mora imati mogućnost napraviti”, kazala je SDP-ovka.

PROČITAJTE  BEZ OGRANIČENJA U SAMO TRI ZEMLJE: Građani BiH mogu putovati u OVE zemlje

Ideja o ukidanju Ustavnog suda

Raspudić je odgovorio tezom o tome kako je moguće i ukidanje Ustavnog suda, koji se izjasnio protiv ukidanja abortusa.

“Mi želimo Hrvatsku u kojoj će svaka žena koja nosi dijete biti zaštićena da ga može iznijeti. Teoretski, Ustavni sud možete ukinuti, ako Ustavni sud postaje parapolitičko tijelo, postoje načini da narod demokratskom voljom riješi taj Ustavni sud. Mi pratimo Ustavni sud u toj državnoj arhitekturi, postaje problematično tijelo, parkiralište za islužene HDZ-ove i SDP-ove kadrove”, kazao je Raspudić.

Autor: Krtica.net

Internetom kruži poruka zbog koje su Srpkinju izbacili iz mama-grupe na Viberu

Spremali se za drugu vantjelesnu pa začeli trojke prirodnim putem