in

Predrag Kon najavio moguće pooštrivanje mjera

Kon je, uoči sjednice Kriznog štaba, zakazane za srijedu, 24. februar, podsjetio da je u Srbiji pogoršanje epidemiolške situacije počelo krajem januara i da je sad još vidljivije

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da u Srbiji, uprkos povećanju broja zaraženih virusom korona, policijski čas nije tema, ali da će vladin Krizni štab raspravljati o radnom vremenu prodavnica i kafića.

Kon je, uoči sjednice Kriznog štaba, zakazane za srijedu, 24. februar, podsjetio da je u Srbiji pogoršanje epidemiolške situacije počelo krajem januara i da je sad još vidljivije.

On je za RTS rekao da je primijetan skok broja zaraženih među srednjoškolcima, pa postoje osnove za pooštravanje mjera, o čemu će biti odlučeno na sjednici Kriznog štaba.

Kon je naveo da se dopunski ojačavaju kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, ali da je broj ljudi koji tamo rade isti.

– Jasno smo uočili da su vikendi glavni udarni dani i svih vrsta okupljanja. Sve je to život. Uz to mora da se radi – rekao je Kon.

Prema njegovim riječima, medicinski dio Kriznog štaba je bio prilično jasan kada je riječ o novim mjerama.

– Jedna je u vezi sa radnim vremenom, a druga je dozvola za okupljanja. Kad govorimo o dodatnom okupljanju moramo razmišljati o školama – rekao je Kon.

Autor: Krtica.net

Sramota je šta je sve morbidni Šešelj izgovorio o preminulom Balaševiću

Neviđen skandal na popularnom TV kvizu, takmičar nakon poraza demolirao cijeli studio