in

Predrag Kon objavom na Facebooku zaledio Srbiju: Spremite se za vanredno stanje

Epidemiolog Predrag Kon je na svom Facebook profilu povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji

Epidemiolog Predrag Kon je na svom Facebook profilu povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji i odnosa građana prema mjerama prevencije, napisao da će mjere i koje su trenutno na nivou preporuka, ako bude potrebno, biti opet obavezne bez vanrednog stanja.

Kon je ocijenio da se u Srbiji epidemija Kovid-19 se politizovala, a da se posebno koristi od strane, kako je naveo, antivakcinalnog pokreta.

On je izrazio zabrinutost zbog ozbiljnog nepovjerenja srpskog društva prema sopstvenoj preventivnoj medicini, za koju smatra da je temelj svakog zdravstvenog sistema.

Kon je dodao da su najveći kritičari vanrednog stanja zbog Kovid-19 i policijskog časa sada potpuno šokirani njegovim ukidanjem.

Kon je postavio pitanje da li smo društvo koje razumije samo zabrane, zakonsku obaveznost i kazne koje proističu iz nepoštovanja tih obaveza.

“Smatram da mnogo može da se uradi u ovom periodu korona krize na povećanju svesti u Srbiji da je u svakoj pandemiji vrlo bitno shvatiti da je to uvek rat protiv biološkog agensa”, istakao je Kon.

On je ukazao da se obaveza da se vodi računa da nikoga ne zarazimo odnosi ne samo na Kovid-19, već i bilo koje druge zarazne bolesti i u vanpandemijskim uslovima.

“Srbija ima svoju preventivnu medicinu”, poručio je Kon.

U Srbiji su, prema posljednjem izvještaju koji je objavljen juče u 15 sati, registrovana 73 nova slučaja korona virusa, a u istom periodu nije bilo preminulih.

Autor: Krtice.net

Kćerka Zdravka Čolića hvali se dizajnerskom torbicom od 5.000 dolara

Dragana Damiru priznala da je trudna i da dijete nije njegovo. Nastao je horor