in

Prekršili policijski sat, nisu nosili maske, a kad je naišla policija uslijedila je kazna koju će pamtiti dok su živi

Cijeli svijet je video kako policija u Indiji motkama mlati one koji se ne pridržavaju propisanih mjera tokom pandemije korona virusa.

Ali izgleda da to nije bilo dovoljno.

Zato su u jednom dijelu ove države policajci preuzeli drugačije metode. Metode zastrašivanja.

Koga uhvate da ne krši policijski čas ubace ga u kola hitne pomoći u kome se nalazi pacijent obolio od korone. Doduše lažni pacijent. Ali to oni ne znaju.

Jedan takav slučaj policija je objavila i na svom zvaničnom jutjub nalogu.

Policajci su zaustavili trojicu muškaraca koji su se stisli na motoru kršeći policijski sat. I nijedan od njih nije imao ni masku.

– Zašto ste na motoru vas trojica? Zašto nemate maske? Da li znate šta može da se desi ako ih ne nosite? upitali su policajci.

Odogovor koji su dobili nije bio zadovoljavajući pa su mladiće onda na silu ubacili u pomenuta kola hitne pomoći gdje se, kao što smo vam i rekli, nalazi (lažni) pacijent obolio od COVID-19.

Shvativši ko je unutra muškarci su mahnito pokušavali da pobjegnu – s tim što se jedan čak odmaknuo i prekrio lice jer je “pacijent” počeo i da kašlje.

Još veća panika je nastala kada je “oboljeli od korone” ustao. E onda su ova trojica pokušali bukvalno da izađu kroz prozor kola hitne pomoći, moleći istovremeno pacijenta da se drži dalje od njih. Lupali su u vrata i molili policajce da ih puste.

“Ljudi ne shvataju koliko je virus zastrašujuć, jer ga ne mogu vidjeti. Ali on može biti bilo gdje. Zbog toga je vlada odredila karantin i policijski čas”, rekao je jedan zvaničnik policije.

PROČITAJTE  Prodavač ga izbacio iz trgovine jer nije nosio masku, on poručio: Nisam j...na ovca

Zvaničnici policije su još jednom potrvdili da je “pacijent” samo glumac i da muškarci nisu bili ugroženi, ali su istakli još jednom važnost nošenja maski i poštovanja svih mjera koje je propisala država.

Autor: Krtice.net

Naučnici otkrili da ovaj lijek povećava rizik od koronavirusa

IZ KINE OPET STIŽE UŽAS Iz pokrajine Heilongjiang kreće drugi val koronavirusa?