in

Preminuo glumac kojega svi znate po ulozi šefa Georgea Constanze u Seinfeldu

Umro je Richard Herd, glumac veteran koji se pojavio u desecima filmova i televizijskih serija, potvrdio je za CNN njegov predstavnik. Imao je 87 godina.

Herd je preminuo od uzroka povezanih s rakom u utorak ujutro u svojoj kući u Los Angelesu. Bio je u društvu svoje porodice, rekao je njegov predstavnik u izjavi.

U njegovoj bogatoj filmografiji, izdvajaju se uloge u filmovima Svi predsjednikovi ljudi (All the President’s Men), Avioni, vozovi i automobili (Planes, Trains and Automobiles), Get Out…, a pojavio se i u 11 epizoda Seinfelda kao mr. Wilhelm, zahtjevni šef Georgea Constanze u New York Yankeesima. Herd, rodom iz Bostona, bio je samoproglašeni navijač Red Soxa.

Herd je imao uloge i u nekoliko sezona Star Treka, a pojavio se i u serijama kao što su O.C., NYPD Blue, Hitna služba (ER) i Dallas, između ostalih.

STAR TREK: THE NEXT GENERATION. Alan Scarfe as Tokath and Richard Herd as L’Kor (left to right) in “Birthright, Part II”. Season 6, episode 17. Original airdate March 1, 1993. Copyright ??1993 CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved. Credit: CBS Photo Archive.

Iza sebe ostavio je suprugu s kojom je bio u braku 40 godina i njihovu djecu

Autor: D. K.

Kako danas izgleda poređenje smrtnosti korone i gripe?

Na vidjelo izlaze prljavi detalji: Kate i Meghan posvađale su se na vjenčanju oko najlonki